1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bayraktar: Türkiye’nin elektrik talebi tahminleri de aşabilir 

Bayraktar: Türkiye’nin elektrik talebi tahminleri de aşabilir 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin 2035 yılı elektrik talebinin, tahmin edilen 510 milyar kWh’ı da aşabileceğini belirterek, buna göre hareket ettiklerini ifade etti. 

Bayraktar: Türkiye’nin elektrik talebi tahminleri de aşabilir 

Enerji Günlüğü - Türkiye Enerji Sanayi Birliği TESAB tarafından düzenlenen Enerji Stratejileri Konferansı #ESK2024 Ankara’da başladı. 

Bilişim Teknolojileri ve İletişim Kurumu #BTK Konferans Salonu’nda yapılan toplantının açılışında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin enerji stratejisi ve hedefleri konusunda bilgi ve değerlendirmelerini paylaştı. 

DIŞA BAĞIMLILIĞI AZALTMAK

Türkiye’nin enerjide yüzde 60’lar düzeyinde dışa bağımlı olduğunu hatırlatan Bakan Bayraktar, bu bağımlılığı azaltmaya yönelik çalışmalara ağırlık verdiklerini vurguladı. 

Küresel enerji talebindeki artışa paralel, Türkiye’nin talebinde de artış yaşandığını anlatan Bakan Bayraktar, Türkiye’nin ayrıca kendine özgü yapısıyla özel talep artışı unsurlarına da sahip olduğunu ifade etti. Bayraktar “Şehirleşme, şehirleşme, refah seviyesinin yükselişi ve günlük alışkanlıklarımızın değişmesi, enerji talebini arttıracak unsurlar. Sanayi büyüdükçe enerji talebi artacak. Son dönemde artan yapay zeka ve büyük veri çalışmalarının da elektrik ihtiyacını arttıracağını düşünüyorum” dedi. 

TAHMİNDEN FAZLA GÜÇ OLUŞTURMAK

Alparslan Bayraktar, çizilen projeksiyonlar çerçevesinde Türkiye’nin elektrik talebinin 2035 yılı için 510 milyar kilovatsaat (510 teravatsaat - TWh) olarak tahmin edildiğini hatırlatarak “Ancak biz bunun çok daha özerinde bir talep oluşabileceği beklentisine göre planlama yapmalıyız” dedi. 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü / ANKARA