1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Bayraktar: Somali’de elektrik yatırımı yapmak istiyoruz

Bayraktar: Somali’de elektrik yatırımı yapmak istiyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Somali’de petrol ve gaz arama çalışmalarına başlayan Türkiye’nin maden ve elektrik alanında da yatırım yaparak Somali halkının refahına katkı yapmak istediğini söyledi. 

Bayraktar: Somali’de elektrik yatırımı yapmak istiyoruz

Enerji Günlüğü - Somali’ye ait deniz sahalarında sismik veriler toplamak amacıyla bu ülkeye giden Türkiye’nin sismik araştırma gemisi Oruç Reis, başkent Mogadişu’daki Alport limanına yanaştı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da, Oruç Reis Araştırma Gemisi’ni karşılamak üzere Somali’ye gitti ve Başkent Mogadişu’da Somali Başbakanı Hamza Abdi Barre ile görüştü. 

hamza-abdi-barre-somali-basbakani.jpegSOMALİ HALKININ REFAHINA KATKI

Bakan Alparslan Bayraktar görüşme sonrası, yaptığı açıklamada “Gücünü ortak tarihimizden ve halklarımız arasındaki samimiyet ve içtenlikten alan Türkiye-Somali ilişkileri, ortak geliştirdiğimiz projelerle her geçen gün daha da güçleniyor” dedi. 

Türkiye’nin sadece petrol ve doğal gaz değil, maden ve elektrik sektörlerine de yatırım yaparak Somali halkının refahına katkı yapmak, iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirmek istediğini kaydetti. 

CUMHURMAŞKANI ŞEYH MAHMUD İLE GÖRÜŞME 

Ardından Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud tarafından kabul edilen Bayraktar, görüşme sonrası şunları ifade etti: 

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011 yılında gerçekleştirdiği Somali ziyareti sonrası ivme kazanan iki ülke ilişkileri, Oruç Reis Gemimizin faaliyetlerine başlamasıyla yeni bir döneme giriyor. İlişkilerimizde ikinci bir milat niteliği taşıyan bu anlaşmanın bundan sonraki iş birliklerimizin de önünü açacağına inanıyorum.” 

Enerji Günlüğü