1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Bayraktar: Siemens Akkuyu’yu yavaşlatıyor, bedel ödemeli

Bayraktar: Siemens Akkuyu’yu yavaşlatıyor, bedel ödemeli

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu NGS’de Siemens’in ekipman tedarikini geciktirdiğini belirterek “Firmanın bu konuda mutlaka bir bedel ödemesi lazım” dedi. 

Bayraktar: Siemens Akkuyu’yu yavaşlatıyor, bedel ödemeli

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin ekipman tedarikçisi firmanın tavrı nedeniyle geciktiğini söyledi. Bakan Bayraktar, elektriğin iletimini sağlayan, şalt sahasında kullanılan ekipmanlarla ilgili tedarikçi firmanın yaklaşımı nedeniyle inşaatta yavaşlama olduğunu anlattı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan duyuruya göre Bakan Bayraktar Anadolu Ajansı Enerji Masası’na konuk oldu ve açıklamalarda bulundu. Bakan Alparslan Bayraktar Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde aynı anda dört reaktörün inşasının devam ettiğini kaydederken “Birinci reaktörle ilgili inşaatın yüzde 90’ın üzerinde tamamlandığı bir süreç yaşıyoruz. Ama zorluklarımız var” dedi. 

“FİRMA MUTLAKA BEDEL ÖDEMELİ” 

Bakan Bayraktar’ın zorluklardan kastının ekipman tedarikçisi firmaların yaklaşımı olduğu anlaşıldı. Bakan Alparslan Bayraktar, zorluklar olduğunu ifade ettikten sonra şöyle devam etti: 

“Siemens'in elektriğin iletimini sağlayan, şalt sahasında kullanılan ekipmanlar, parçalar ile ilgili yaklaşımıyla inşaatta yavaşlatma var. Firmanın bu konuda mutlaka bir bedel ödemesi lazım. İlgili parçalar, Rus şirket tarafından Çin’e sipariş edilmiştir” dedi. 

Enerji Günlüğü