1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bayraktar: Kritik mineraller ülkelerin politikalarını şekillendiriyor

Bayraktar: Kritik mineraller ülkelerin politikalarını şekillendiriyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yıllık 570.000 ton nadir elementi saflaştıracak bir sanayi tesisi kurmayı hedeflediklerini ve bu konuda tüm uluslararası iş birliği fırsatlarını değerlendirdiklerini açıkladı.

Bayraktar: Kritik mineraller ülkelerin politikalarını şekillendiriyor

Enerji Günlüğü - Enerji ve madencilik alanında işbirliği olanaklarını ele almak üzere Çin'i ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Çin Tabii Kaynaklar Bakanı Vang Guanghua ile bir araya geldi.

Görüşmede, Türkiye ile Çin arasında 'Doğal Kaynaklar ve Madencilik Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı' imzalandı. Mutabakat zaptı, iki ülke arasında madencilik ve doğal kaynaklar alanında işbirliğinin kolaylaştırılması, Türkiye, Çin ve üçüncü ülkelerde kritik mineraller alanında işbirliği fırsatlarının belirlenmesi ve madencilik teknolojileri ile dijitalleşme alanlarında işbirliğinin teşvik edilmesini öngörüyor.

TÜRKİYE'NİN MADENCİLİK VİZYONUNU ANLATTI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Çin’in Tianjin kentinde gerçekleşen Uluslararası Madencilik Konferansı’na katılarak “Bakanlar Forumu’nda Türkiye’nin madencilik alanındaki vizyonunu anlattı.

Bayraktar sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “İleri teknoloji ürünlerin vazgeçilmezi kritik mineraller, ülkelerin politikalarını şekillendiren önemli bir hammadde konumuna geldi. Bizim de enerji dönüşüm vizyonumuzda kritik minerallere ve nadir toprak elementlerine yatırım yapmak önemli bir rol oynuyor. 

Bu kapsamda Eskişehir’de keşfettiğimiz dünyanın ikinci büyük nadir toprak elementi rezervini ekonomimize kazandırmak adına yıllık 570.000 ton nadir elementi saflaştıracak bir sanayi tesisi kurmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda karşılıklı faydaya dayalı tüm uluslararası iş birliği fırsatlarını değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.