1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bayraktar: Fas’a LNG alanında çözüm olabiliriz

Bayraktar: Fas’a LNG alanında çözüm olabiliriz

Türkiye ve Fas, yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, elektrik, hidrojen, petrol, doğal gaz, madencilik ve kritik mineraller başta olmak üzere enerjinin birçok farklı alanındaki ilişkilerini geliştirecek.

Bayraktar: Fas’a LNG alanında çözüm olabiliriz

Enerji Günlüğü - Türkiye ile Fas arasında enerji ve madencilik alanlarında iki anlaşma imzalandı. Anlaşmalar; iki ülkenin yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, elektrik, hidrojen, petrol, doğal gaz, madencilik ve kritik mineraller başta olmak üzere enerjinin birçok farklı alanındaki ilişkilerini geliştirmeyi ve ortak projeler hayata geçirmeyi amaçlıyor.

Fas’ta resmi temaslarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin ciddi bir LNG alma kapasitesi olduğuna işaret ederek “Şimdi Fas, bununla alakalı çözümler arıyor ve biz bunlara çözüm olabileceğimizi ifade ettik. Birlikte ortak tedarik anlaşması yapabileceğimizden bahsettik. Dolayısıyla birçok alanda yeşil hidrojen, diğer enerjinin yeni alanlarında ortak geliştirebileceğimiz projeler var” dedi.

YENİLENEBİLİR POTANSİYELİ

Fas Enerji Dönüşümü ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Leila Benali ile baş başa görüşen Bayraktar, Türkiye’nin yenilenebilir alanında çok ciddi bir potansiyelinin bulunduğunu ifade ederek “Aynı zamanda Fas'ın da bu alanda hem güneşte hem rüzgarda hem de offshore rüzgarda ciddi potansiyeli var. Dolayısıyla bu ortak potansiyeli birlikte nasıl harekete geçiririz? Bunları konuştuk” dedi.

TEKNİK KOMİTE TOPLANACAK

Bayraktar, bu konularla ilgili somut projeler ortaya koymak istediklerini vurgulayarak “Temmuz başında bir araya getireceğimiz bir teknik komiteyle bunları net olarak ortaya çıkaracağız. Kamu şirketlerimiz ve özel sektörümüzle birlikte burada madenler ve diğer alanlarda hangi projeleri geliştirebileceğimizi ortaya koyacağız. İki ülkenin ticari ilişkilerin çok daha ileri noktaya götürecek bir çalışma içerisinde olacağız” dedi.