1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Bayraktar: Çinli CNOS ile nükleerde iş birliği imkanları ele alındı

Bayraktar: Çinli CNOS ile nükleerde iş birliği imkanları ele alındı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Çinli CNOS şirketi ile Türkiye'de inşa edilebilecek büyük ölçekli ve küçük modüler reaktörlere ilişkin olası iş birliği imkanlarını görüştü.

Bayraktar: Çinli CNOS ile nükleerde iş birliği imkanları ele alındı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Çin’in nükleer şirketlerinden CNOS’un Başkan Yardımcısı Qiao Gang ile bir araya geldi. Bayraktar, CNOS ile yapılan görüşmede Türkiye'de inşa edilebilecek hem büyük ölçekli hem de küçük modüler reaktörlere ilişkin olası iş birliği imkanlarının ele alındığını bildirdi. 

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Bayraktar, “Pekin'de Çin’in önde gelen nükleer şirketlerinden CNOS’un Başkan Yardımcısı Qiao Gang ile bir araya geldik.  Enerji arz güvenliği, dışa bağımlılığın azaltılması ve karbon nötr hedefimiz doğrultusunda 2050 yılına kadar ülkemizde 20 bin megavatlık nükleer kapasite oluşturmayı planlıyoruz.   Akkuyu, Sinop ve Trakya’da kuracağımız toplam 15 bin megavatlık 12 reaktörün yanı sıra nükleer enerji sepetine 5 bin megavatlık küçük modüler reaktörleri de eklemek istiyoruz.  CNOS ile yaptığımız görüşmede de ülkemizde inşa edilebilecek hem büyük ölçekli hem de küçük modüler reaktörlere ilişkin olası iş birliği imkanlarını ele aldık" dedi.