1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Batarya üreticisi Northvolt işgücünü azaltacak

Batarya üreticisi Northvolt işgücünü azaltacak

Elektrikli araç batarya üreticisi Northvolt, Çin üretimi elektrikli araçlara uygulanan yüksek gümrük vergileri kaynaklı daralan pazar nedeniyle işten çıkarma benzeri önlemler alacak.

Batarya üreticisi Northvolt işgücünü azaltacak

Enerji Günlüğü - İsveç merkezli batarya üreticisi Northvolt, Avrupa'nın Çin menşeli elektrikli araçlara yüksek gümrük vergileri uygulamasının da etkisiyle daralan pazar nedeniyle işgücünün büyük bir bölümünü işten çıkaracağını, birkaç tesisini de satacağını veya birleştireceğini açıkladı.

Şirketin yaklaşık 6 bin çalışanı bulunuyor. Bu çalışanların ne kadarının çıkarılacağı konusunda ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Northvolt yaptığı açıklamada, stratejik incelemesinin ilk adımlarının Polonya'daki tesisler için ortak aramayı da içerdiğini kaydetti. Açıklamaya göre şirket, Northvolt Ett Upstream 1 katot malzemesi üretim tesisindeki faaliyetlerini de bir sonraki duyuruya kadar durdurdu.

Şirket, daha önce pil üretiminin kritik hammadesi olan katot malzemesi üretmeyi planladığı İsveç tesisini satmıştı.

Elektrikli araçlarda kullanılan li-ion pilleri üreten, Volvo ve Volkswagen gibi otomotiv devleriyle çalışan Northvolt, Avrupa'nın en değerli teknoloji şirketlerinden biri.