1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Azimliler Metal, İstanbul tesisinde atıktan yakıt üretecek

Azimliler Metal, İstanbul tesisinde atıktan yakıt üretecek

İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde işletilmekte olan atık tesisine Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) Hazırlama Tesisi ilave edilerek yılda 45 bin ton ATY üretilecek.

Azimliler Metal, İstanbul tesisinde atıktan yakıt üretecek

Enerji Günlüğü - Azimliler Metal, İstanbul’da bulunan tehlikeli ve tehlikesiz atık tesisine Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) Hazırlama Tesisi ekleyecek. 

İstanbul İli, Arnavutköy İlçesinde Azimliler Metal şirketi tarafından işletilmekte olan “Tehlikeli ve Tehlikesiz Atık Ön İşlem, Tehlikesiz Atık Geri Kazanım, Toplama Ayırma, Yeniden Kullanıma Hazırlama, Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya İşleme, ÖTA Geçici Depolama ve Hurda Metal/ÖTA İşleme Tesisine ek olarak Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) Hazırlama Tesisi kurulması planlanıyor. 

5 milyon lira değerindeki proje ile kurulacak Atıktan Türetilmiş Yakıt Hazırlama Tesisinin kapasitesi 45.000 ton/yıl olacak. Kalorifik değeri yüksek olan atıklar çevredeki endüstriyel tesislerden alınarak, alternatif yakıt haline dönüştürülecek.

Tesiste; endüstriyel nitelikli geri kazanımı mümkün olmayan tehlikeli ve tehlikesiz atıklar ile belediye atıkları içerisindeki geri kazanımı mümkün olmayan atıkların değerlendirilerek ekonomiye yeniden kazandırılması amacıyla atıktan türetilmiş yakıt (ATY) elde edilmesi hedefleniyor. ATY, atık yakma ve beraber yakma lisansına sahip tesislere ek yakıt olarak satılacak. 

Enerji Günlüğü