1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aydem Başkan Yardımcısı Ali Yağlı hayatını kaybetti 

Aydem Başkan Yardımcısı Ali Yağlı hayatını kaybetti 

Aydem Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Yağlı, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 

Aydem Başkan Yardımcısı Ali Yağlı hayatını kaybetti 

Enerji Günlüğü - Türkiye enerji sektörü, önemli isimlerinden birini kaybetti. Türkiye’nin önde gelen enerji oyuncularından Aydem Enerji Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Yağlı, hayaali-yagli-aydem-holding.jpegta veda etti. İstanbul’da tedavi görmekte olduğu hastanede yaşamını yitiren Ali Yağlı’nın vefatı, ailesi ve Denizli iş dünyası ile Türkiye enerji sektöründe büyük üzüntüye yol açtı. 

DENİZLİ'DE TOPRAĞA VERİLECEK

Ali Yağlı’nın cenaze namazı, 29 Eylül 2024 Pazar Günü İstanbul'da Teşvikiye Camisi'nde kılınacak. Yağlı'nın naaşı daha sonra memleketi Denizli'ye getirilecek. Yağlı, Denizli Müftü Ahmet Hulusi Efendi Cami Külliyesi’nde kılınacak öğle namazının ardından, 30 Eylül Pazartesi günü Denizli’nin Çal ilçesi Süller mahallesinde toprağa verilecek. 

AYDEM’İN KURUCU ORTAĞI İDİ

1952 yılında Denizli’de dünyaya gelen Ali Yağlı, 1976 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi’ni bitirdi. Üniversiteden arkadaşı Ceyhan Saldanlı ile birlikte 1980 yılında emaye bobin teli üreten Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ’yi kurdular. Ali Yağlı ve Ceyhan Saldanlı 1985 yılında mermer sektöründe faaliyet göstermek üzere Tümaş’ı kurdular. Ali Yağlı, 1995 yılında ise bugün Türkiye’nin önde gelen enerji oyuncularından biri konumundaki Aydem Yenilenebilir Enerji’nin (Bereket Enerji) kuruluşunda da, yer aldı. Ali Yağlı, Aydem Holding Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmalarını sürdürüyordu. Ali Yağlı, evli ve üç çocuk babasıydı. 

Enerji Günlüğü