1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Avustralya karasularında gaz aramalarını arttıracak

Avustralya karasularında gaz aramalarını arttıracak

Avustralya, doğal gaz arzında oluşan boşluğu doldurmak amacıyla yeni denizüstü (offshore) doğal gaz arama izinleri verecek.

Avustralya karasularında gaz aramalarını arttıracak

Enerji Günlüğü - Avustralya, kömürle çalışan elektrik santrallerine bağımlı olmaktan hızla uzaklaşırken, ülke yönetimi gaz arzında uzun dönemde oluşabilecek boşluklara ilişkin endişeleri azaltmak amacıyla ülkenin Doğu kıyısı ile Batı kıyısı piyasaları için yeni açık deniz (offshore) gaz arama izinleri dağıtacağını duyurdu. Duyuruya göre, karbon yakalama ve depolamanın (CCS) değerlendirilmesi için toplam 10 izin verilecek.

Avustralya’nın 2050 yılına kadar net sıfır karbon salımına ulaşma planı olmasına karşılık ülke yönetimi, 2024 yılı Mayıs ayında uzun dönemli gaz sondajlarını destekleme kararı alarak, temiz enerjiye geçişte gazı kritik bileşen olarak gördüğünü gösterdi.

Avustralya Doğal Kaynaklar Bakanı Madeleine King, bir açıklamasında, "Dönemi sona ermekte olan kömür üretimi önümüzdeki yıllarda tümüyle devre dışı kalıyor olacakken, enerji kullanımının yoğun olduğu dönemlerde yenilenebilir enerji üretimine destek olmak, aynı zamanda yedekte bulundurmak üzere gaza olan gereksinim devam edecek" yorumunda bulundu.