1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Avrupa temiz teknoloji endüstrisinde yerlilik hedefliyor

Avrupa temiz teknoloji endüstrisinde yerlilik hedefliyor

AB, rüzgar enerjisi endüstrisini desteklemek için izinleri hızlandıran, ihale sistemlerini ve finansmana erişimi iyileştiren bir önlemler paketi hazırlıyor. 

Avrupa temiz teknoloji endüstrisinde yerlilik hedefliyor

Enerji Günlüğü - AB Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen, "Rüzgârdan çeliğe, bataryalardan elektrikli araçlara, hedefimiz çok açık. Temiz teknoloji endüstrimizin geleceği Avrupa'da üretilmelidir" dedi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen,  Avrupa Birliği'nin Avrupa'nın rüzgar enerjisi endüstrisini desteklemek için bir önlemler paketi ortaya koyacağını söyledi. Avrupa Parlamentosu'nda konuşan Von der Leyen, "İzinleri daha da hızlandıracağız. AB genelinde açık arttırma sistemlerini iyileştireceğiz. Becerilere, finansmana erişime ve istikrarlı tedarik zincirlerine odaklanacağız" dedi. 

27 ülkeli AB, yenilenebilir enerjiyi genişletmek için dünyanın en iddialı hedefleri arasında yer alıyor ve 2030 yılına kadar AB enerjisinin %42.5'ini yenilenebilir kaynaklardan elde etmek için yasal olarak bağlayıcı bir hedefi ortaya koymak üzere. Ancak Avrupa'nın açık denizüstü (offshore) endüstrisi, hükümetleri yeşil enerji hedeflerine ulaşmak için yeterince büyük olmadığı ve yola devam etmek için politika desteğinde bir sıçrama yapılması gerektiği konusunda uyardı. 

Von der Leyen, Avrupa'nın yeşil gündemi konusunda "rotayı bozmama" sözü vererek, Avrupa'nın yeşil dönüşümündeki rolleri konusunda endişelerini dile getiren -tarım da dahil olmak üzere- sektörlerle görüşme sözü verdi. Von der Leyen, "Rüzgârdan çeliğe, bataryalardan elektrikli araçlara, hedefimiz çok açık. Temiz teknoloji endüstrimizin geleceği Avrupa'da üretilmelidir" dedi.   

"PİYASA UCUZ ÇİN ARABALARIYLA DOLU"

Öte yandan AB'nin, otomotiv pazarını "bozan" Çin menşeli elektrikli araçlara yönelik sübvansiyon karşıtı bir soruşturma başlatacağı açıklandı. Soruşturmayı duyuran Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen, küresel pazarın ucuz Çin arabalarıyla dolu olduğunu ifade etti.