1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Avrupa gaz depolama hedefine erken ulaştı

Avrupa gaz depolama hedefine erken ulaştı

Yaklaşan kışa hazır olmak için 1 Kasım’a kadar gaz depolarını %90 doldurmaları zorunlu olan Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler bu orana şimdiden ulaştılar.

Avrupa gaz depolama hedefine erken ulaştı

Enerji Günlüğü - Avrupa Komisyonu (AK), Avrupa Birliği'nin (AB) doğal gaz depolarında doluluk oranının yüzde 90,02 seviyesine ulaştığıı açıkladı. Böylece, gaz depolarını 1 Kasım'a kadar yüzde 90 doluluğa ulaştırmaları zorunlu olan AB ülkeleri, hedeflerine 10 hafta erken ulaşmış oldu.

2022 yılında yürürlüğe giren Gaz Depolama Yönetmeliği çerçevesinde bu yıl da hedeflenen doluluk oranına 19 Ağustos itibarıyla ulaşıldı. Yönetmeliğe göre üye ülkeler her yıl 1 Kasım'a kadar depolama tesislerinin yüzde 90 doluluk oranına ulaşmak zorundalar

AB YAKLAŞAN KIŞA HAZIR

AB Komisyonu Enerjiden Sorumlu Üyesi Kadri Simson yaptığı açıklamada, bu yılla birlikte ikinci kez üst üste 1 Kasım'dan önce hedefe ulaşıldığını belirterek, "Bu, son iki buçuk yıl içindeki yoğun çalışmalarımız sonucunda AB'nin yaklaşan kışa hazır olduğunu gösteriyor. Komisyon, önümüzdeki aylarda gaz depolama seviyelerinin yeterince yüksek kalması ve aynı zamanda enerji verimliliğinin arttırılması ve yenilenebilir enerjinin yaygınlaştırılması konularına odaklanmayı sürdürmemiz için durumu izlemeye devam edecek” dedi.