1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Astor yeni fabrikasıyla üretimi iki katına çıkaracak

Astor yeni fabrikasıyla üretimi iki katına çıkaracak

Astor Enerji, inşaatına başladığı fabrikasıyla trafo ve anahtarlama ürünü kapasitesini iki katına çıkaracak.

Astor yeni fabrikasıyla üretimi iki katına çıkaracak

Enerji Günlüğü - Yeni fabrikasının kurulumunu başlatan Astor Enerji, tesisin tamamlanmasıyla transformatör ve anahtarlama ürünleri üretim kapasitesini iki katına çıkaracak. 

Yerli sermayeli transformatör ve anahtarlama ürünleri üreticisi Astor Enerji AŞ [ASTOR], üretim kapasitesini iki katına çıkaracak olan yeni fabrikasının inşaatına başladı. Ankara ASO 2. OSB Genişleme Alanında yer alan; 228.660m2’lik arsasında başlaya inşaat çalışmasının 2025 yılının ikinci yarısında tamamlanması planlanıyor.

KAPASİTE İKİ KATINA ÇIKACAK

Kapalı alanı 91.436,62m2 olan yeni fabrikada sadece anahtarlama ürünleri üretimi yapılacak ve böylece anahtarlama ürünü üretim kapasitesi yaklaşık iki katına yükselecek. Mevcut fabrika ise yeni fabrika inşaatının tamamlanmasıyla sadece transformatör üretimine odaklanacak; böylece transformatör üretimi de iki katına çıkacak. 

Yeni tesisin devreye girmesiyle kapasite artışına paralel olarak istihdamın da artması bekleniyor. İnşaatın tamamlanmasıyla ilk fazda ilave 600 kişi istihdam edilecek. 

Yeni fabrikayla beraber anahtarlama ürünlerinin ürün yelpazesine hem orta gerilim hem de yüksek gerilim seviyesinde yeni ürünler de eklenecek.

"ASTOR YURTDIŞI TALEPLERİNDE UZUN TERMİN SORUNUNA ÇÖZÜM HEDEFLİYOR"

Astor Enerji’nin yeni fabrikasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Astor Enerji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Fatih Işık şöyle konuştu, “Elektrik enerjisinin olduğu her yerde kullanılan transformatör ve anahtarlama ürünleri üretiminde ülkemizin en büyük yerli üreticisiyiz. Aynı zamanda üretimimizin yaklaşık yüzde 40’ını da ihraç ediyoruz. Elektrik enerjisi sektöründe talepler yurt dışında da çok fazla. Termin süreleri oldukça uzun. Astor bu talebi fırsata çevirmeyi planlıyor ve bu gerekçe ile yatırımlarını şekillendiriyor. Birinci faz yatırımımız sayesinde tüm ürün çeşitlerimizde kapasitemizi yaklaşık 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca yeni ürün çeşitleri ile de sektörün ihtiyaçlarına yerli çözümler üretmeyi hedefliyoruz. Günümüzde kullanılan en son teknoloji makine, sistem ve ekipman yatırımlarımız ile ciromuzu, ihracatımızı ve verimliğimizi arttırmayı hedefliyoruz”.

İlgili Haberler