1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Arteche Trafo’da toplu iş sözleşmesi tamam

Arteche Trafo’da toplu iş sözleşmesi tamam

İspanya merkezli çokuluslu trafo üreticisi Arteche’nin Kocaeli'nde üretim yapan Türkiye fabrikasında 2024-2026 dönemi için Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı.

Arteche Trafo’da toplu iş sözleşmesi tamam

Enerji Günlüğü - İspanya merkezli çokuluslu trafo üreticisi Arteche’nin Kocaeli’ndeki Türkiye fabrikasında örgütlü Birleşik Metal-İş Sendikası ile şirket arasında devam eden toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Arteche Türkiye’den yapılan konuya ilişkin açıklamada şöyle denildi:

“Ortak geleceğimizin yararına yapıcı bir diyalog ortamında başarıyla gerçekleştirilen Toplu İş Sözleşmesi’nin (TİS) imzalandığını duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu anlaşma, 2026 yılına kadar sosyal istikrarı garanti altına alacaktır. Uyumlu ve verimli bir çalışma ortamını sürdürmeye kararlıyız ve bu anlaşmanın, çalışanlarımızın refahına ve şirketimizin gelecekteki başarısına olan bağlılığımızı yansıttığına inanıyoruz.” 

ARTECHE GRUP HAKKINDA

1946 yılında kurulan Arteche Group, elektrik enerjisinin üretim noktasından alınıp nihai kullanıcıya verimli, kaliteli ve güvenilir şekilde ulaştırılmasını sağlayan ekipman, bileşen ve çözümler geliştirip sunan bir şirket.

Arteche 175'in üzerinde ülkede ticari dağıtım kapasitesine sahip. Şirketin Avrupa, Amerika ve Asya’daki 6 araştırma merkezi ile 13 fabrikasında 2.800’den fazla çalışanı var.

ÖLÇÜ TRAFOSUNDA İLK ÜÇTE

Şirket sözcülerine göre Arteche Grubu ölçü trafosu pazarında dünyanın ilk üç büyük oyuncusu arasında yer alıyor. Yardımcı röleler pazarında lider konumunda bulunduklarını ifade eden Arteche yetkililerine göre Şirket, yenilenebilir enerji üretimi ve demiryolu gibi yüksek talebin olduğu katma değeri yüksek pazarlara yönelik ürünler alanında da bölgesel lider.