1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Arkoç Metal, atıklardan yumurta viyolü üretecek

Arkoç Metal, atıklardan yumurta viyolü üretecek

Arkoç Metal, 9,3 milyon TL yatırımla Konya’da tehlikesiz atık ve ambalaj atıklarını işleyerek yumurta viyolü üretecek.

Arkoç Metal, atıklardan yumurta viyolü üretecek

Enerji Günlüğü - Konya’nın Selçuklu ilçesinde kurulacak tesiste günde 85,6 ton atık kağıt işlenerek yıllık yaklaşık 27.332,64 ton yumurta viyolü üretilecek.

Konya İli, Selçuklu İlçesi, Kayacık Mahallesi, Organize Sanayi Bölgesinde, Arkoç Metal İletişim Vana Pik Döküm İnş. Ve Tic. A.Ş. tarafından “Tehlikesiz Atık, Ambalaj Atığı Geri Kazanımı ve Viyol Üretimi” yapılması planlanıyor. Projeye 9,3 milyon TL yatırım yapılması öngörülüyor. 

Proje kapsamında yaklaşık 11 bin metrekarelik alanda tehlikesiz ve ambalaj atığı olan kağıt karton malzemeler hammadde olarak kullanılarak yumurta viyolü imal edilecek. Tesiste 3 adet viyol hattı kurulacak olup, 3 adet viyol üretim hattında günlük 85,6 ton atık kağıt işlenerek yıllık yaklaşık 27.332,64 ton viyol üretilecek.

Tesise getirilen kağıtlar hamur hazırlama havuzuna atılır ve yaklaşık 1 ton kağıt hammadde ile yaklaşık 5 ton su karıştırılarak kağıt hamur elde edilecek. Hamur haline getiren yarı mamül dinlendirme tanklarına alınacak. Bu tanklarında dip kısmında biriken çamur temizlenerek yeniden hamur hazırlama havuzuna alınacak. Dip çamurlarının yeniden kullanılamaması durumunda lisanslı bertaraf tesislerine teslim edilecek.

Enerji Günlüğü