1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Aras Kargo’ya Enerjisa Commodities’ten GOLD ve I-REC sertifikası

Aras Kargo’ya Enerjisa Commodities’ten GOLD ve I-REC sertifikası

Aras Kargo, 2022 ve 2023 yıllarında karbon emisyonlarını dengelemek ve enerji tüketiminde yeşil enerji kaynaklarını kullanmak amacıyla gerçekleştirdiği faaliyetlerle Enerjisa Commodities’ten GOLD ve I-REC sertifikalarını aldı.

Aras Kargo’ya Enerjisa Commodities’ten GOLD ve I-REC sertifikası

Enerji Günlüğü - Kargo şirketi Aras Kargo, doğayı koruma ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma vizyonu çerçevesinde önemli adımlar atıyor. Aras Kargo, 2022 ve 2023 yıllarında karbon emisyonlarını dengelemek ve enerji tüketiminde yeşil enerji kaynaklarını kullanmak amacıyla gerçekleştirdiği faaliyetlerle Enerjisa Commodities’ten GOLD ve I-REC sertifikalarını aldı.

Enerjisa Commodities iş birliği ile Aras Kargo, yıllık 15 rüzgâr türbininin ürettiği kadar enerjiye karşılık gelen elektrik enerjisini yenilenebilir kaynaklardan temin ederek ekonomik, çevresel ve sosyal alanlarda attığı adımlara bir yenisini ekledi.

Sertifika töreni, Enerjisa Commodities ev sahipliğinde, Aras Kargo CFO’su Barbara Hagen, Enerjisa Commodities Yönetici Direktörü Yusuf İlimsever ve ilgili ekiplerin katılımıyla gerçekleşti. Barbara Hagen ve Yusuf İlimsever’in attıkları imzaların ardından Aras Kargo’ya sertifikaları takdim edildi.

“İŞ BİRLİKLERİMİZİ GENİŞLETECEĞİZ”

Enerjisa Commodities Yönetici Direktörü Yusuf İlimsever yaptığı değerlendirmede “Enerjisa Commodities olarak hem globalde hem Türkiye’de enerji ve karbon çözümlerinde her zaman sektörümüze öncülük etme vizyonuyla hareket ediyoruz. Türkiye'de birçok sektörde sürdürülebilirlik ortağı olarak faaliyet gösteriyoruz. Ülkemizin önde gelen kargo firmalarından Aras Kargo ile yapmış olduğumuz bu anlaşma önemli bir başlangıç niteliğinde, yeşil ve sürdürülebilir enerji alanlarında iş birliklerimizi genişleteceğiz. Kargo sektörü, yenilenebilir enerji çözümleri sunduğumuz sektörler arasında önemli bir yer tutuyor. Daha yaşanabilir bir gelecek için yenilikçi ve yaratıcı fırsatlar sunmaya devam edeceğiz” dedi.