1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Arar Petrol Hatay ve Adana’da 2 petrol işletme ruhsatı aldı

Arar Petrol Hatay ve Adana’da 2 petrol işletme ruhsatı aldı

Arar Petrol, Hatay ve Adana’daki arazilerde 2 yeni petrol işletme ruhsatı aldı.

Arar Petrol Hatay ve Adana’da 2 petrol işletme ruhsatı aldı

Enerji Günlüğü - MAPEG, Hatay ve Adana’daki arazilerde Arar Petrol’ün talep ettiği 2 yeni petrol işletme ruhsatını yeni kuyular açma şartlıyla verdi.

Arar Petrol AŞ, Hatay’ın Erzin ve Dörtyol ilçeleri ile Adana’nın Ceyhan ilçesi sınırlarına yayılan ARİ/ARR/K/O36-a1-1 pafta numaralı, 5.744ha yüzölçümlü petrol işletme sahası için işletme ruhsatı almak amacıyla Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğüne (MAPEG) başvuru yapmıştı. 

Şirket Hatay’ın Erzin ve Dörtyol ilçelerindeki ARİ/ARR/K/O36-a2-1 pafta numaralı, 4.174ha yüzölçümlü diğer bir saha için de işletme ruhsatı talep etmişti. 

MAPEG, başvuruları inceledi ve iki yıl içinde söz konusu sahalarda ikişer adet yeni petrol kuyusu açılması şartıyla her iki başvuruyu da onayladı ve Arar Petrol’e, şimdilik 5’er yıl geçerli olmak üzere; 2 yeni petrol işletme ruhsatı verdi. Şirket ruhsat aldığı sahada söz verdiği kuyuları zamanında açmazsa, işletme ruhsatı iptal edilecek. 

MAPEG, daha sonra talep edilmesi ve Arar Petrol’ün taahhütleri doğrultusunda şirketin sahada yapacağı üretim ve geliştirme faaliyetlerine göre; işletme ruhsatı için öngörülen 20 yıllık kanuni sürenin kalan kısmını da kullandırabilecek.