1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Aramco’dan sürdürülebilir ulaşım için güç birliği

Aramco’dan sürdürülebilir ulaşım için güç birliği

Aramco, Renault Group ve Geely tarafından kurulan yeni küresel güç aktarım sistemi çözümleri şirketi HORSE Powertrain Limited'in yüzde 10 hissesini satın alacak.

Aramco’dan sürdürülebilir ulaşım için güç birliği

Enerji Günlüğü - Dünyanın önde gelen entegre enerji ve kimya şirketlerinden biri olan Aramco; Renault Group, Zhejiang Geely Holding Group ve Geely Automobile Holdings Limited (“Geely”) ile birlikte yeni küresel güç aktarma sistemi çözümleri şirketi olan HORSE Powertrain Limited'in yüzde 10 hissesini satın almak için gerekli olan anlaşmaları imzaladı ve işletme değeri 7,4 milyar euro olarak belirlendi. Renault Group ve Geely'nin her biri yüzde 45 eşit hisseye sahip olacak.

HORSE Powertrain Limited, 31 Mayıs 2024 tarihinde Renault Group ve Geely tarafından kuruldu ve merkezi Londra, Birleşik Krallık'ta bulunuyor.

ARAMCO’NUN KÜRESEL ENERJİYE GEÇİŞİNE KATKI

Bu yatırım, daha sürdürülebilir mobilite çözümlerinin geliştirilmesi ve ticarileştirilmesi yoluyla Aramco'nun küresel enerjiye geçişine katkısını artıracak. Anlaşmalar ayrıca Aramco ve Valvoline'ın HORSE Powertrain Limited içten yanmalı motorların (ICE) performansını ortaklaşa geliştirecek teknolojiler, yakıtlar ve yağlayıcılar konusunda işbirliği düzenlemelerini de içeriyor.

TAŞIMACILIK EMİSYONLARINI AZALTABİLECEK ÇÖZÜMLER

Aramco'nun yatırımının küresel olarak, uygun fiyatlı, verimli ve daha düşük karbon emisyonlu, içten yanmalı motorların geliştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına doğrudan katkıda bulunmasının beklendiğini ifade eden Aramco Teknoloji ve İnovasyondan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmad O. Khowaiter, “Geely ve Renault ile hem motor hem de yakıt teknolojilerinde çığır açan ilerlemeleri desteklemek için ortak uzmanlığımızdan ve kaynaklarımızdan yararlanmayı planlıyoruz. İnovasyona güçlü bir vurgu yaparak amacımız hem araç üreticilerinin hem de sürücülerin ihtiyaçlarını karşılarken taşımacılık emisyonlarını azaltabilecek çözümler sunmak. Bu yatırımla bağlantılı olarak Valvoline ile HORSE Powertrain Limited, Renault Group ve Geely arasında uzun vadeli ortaklığı güvence altına alarak, aynı zamanda Aramco'nun küresel düzeyde hem değer yaratma hem de değer yakalama yeteneğini de ortaya koyuyoruz” dedi.