1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Antalya Doyran Deresi’ne 7,76 MW’lık HES 

Antalya Doyran Deresi’ne 7,76 MW’lık HES 

Doyran Enerji, 198 milyon lirayı aşan bir yatırımla Antalya’da 7,76 MW kurulu gücünde Doyran Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) kurup işletecek.

Antalya Doyran Deresi’ne 7,76 MW’lık HES 

Enerji Günlüğü - Antalya’nın Konyaaltı ilçesi sınırları içindeki Doyran Deresi üzerinde 7,76 MW kurulu gücünde Doyran Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) kurulacak. 

Doyran Enerji tarafından Antalya Havzası’nda, Antalya İli, Konyaaltı İlçesi, Doyran ve Geyikbayırı Mahalleleri sınırlarında bulunan Doyran Deresi üzerinde 7,76 MW kurulu gücünde Doyran Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) kurulması planlanıyor. Projenin değerinin 198 milyon TL’yi aşması bekleniyor.

Proje kapsamında Doyran Regülatörü, Yükleme Havuzu, Cebri Boru ve Santral Binası yer alacak. Ayrıca geçici kazı fazlası depolama alanı ve bitkisel toprak depolama alanı oluşturulacak.

Doyran Deresi’nin 849,50 m. talveg kotunda bulunan regülatör yapısından alınan sular 123,00 m. kuyruksuyu kotunda bulunan santral binasına ulaştırılacak ve burada türbinlenerek enerji üretimi yapılacak. 49 yıl boyunca elektrik üretmesi öngörülen santralde yılda toplam 20,181 GWh elektrik üretilecek. 

Enerji Günlüğü