1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Anka Seramik’ten Eskişehir’e güneşi santrali

Anka Seramik’ten Eskişehir’e güneşi santrali

Ankara Çankaya merkezli Anka Toprak Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ, işletmenin kendi ihtiyacını karşılamak amacıyla güneş enerjisinden elektrik üretecek. 

Anka Seramik’ten Eskişehir’e güneşi santrali

Enerji Günlüğü - Anka Toprak Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (Anka Seramik), Eskişehir’de güneş enerji santrali (GES) yatırımına hazırlanıyor. Seyitgazi ilçe sınırları içinde kurulması planlanan santralin kurulu gücü 26 MW olarak planlanıyor.

Anka Seramik GES (26,010.MWe / 34,68816 MWm, 28,44 Ha) projesi ile ilgili olarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sunulan ÇED Raporu’nun incelenmesi tamamlandı. ÇED Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu çalışmaları ve halkın görüşleri dikkate alınarak proje hakkında ÇED Olumlu kararı verildi ve karar halka duyuruldu. 

473 MİLYON TL YATIRIM 

Anka Seramik GES projesinde her biri yaklaşık 550 Watt gücünde toplam 63.070 adet fotovooltaik (PV) güneş paneli (modül) kullanılacak. Kullanılacak güneş panelleri Perc-Monokristal hücre tipinde olacak. Yılda 40 milyon kilovatsaatten (kWh) fazla elektrik enerjisi üretilmesi planlanan santral yaklaşık 1500 metre uzaklıktaki KIRKA Trafo Merkezi üzekinden şebekeye bağlanacak.  Anka Seramik GES projesinin hayata geçirilmesi için gereken yatırım tutarının yaklaşık 475 milyon lirayı bulacağı hesaplanıyor. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler