1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Amerikan nükleer enerjisinin geleceği tartışılacak

Amerikan nükleer enerjisinin geleceği tartışılacak

Enerji Günlüğü - Amerikan Güvenlik Projesi (ASP), bir tartışma oturumu düzenleyerek nükleer enerjinin geleceğini tartışacak.Amerikan Güvenlik Projesi...

Amerikan nükleer enerjisinin geleceği tartışılacak

Enerji Günlüğü - Amerikan Güvenlik Projesi (ASP), bir tartışma oturumu düzenleyerek nükleer enerjinin geleceğini tartışacak.

Amerikan Güvenlik Projesi adlı kar amacı gütmeyen bağımsız araştırma kuruluşu tarafından organize edilen seminer, The Whitman Strategy Group (WSG) şirketi Başkanı Christine Todd Whitman başkanlığındaAmerika’nın ‘Nükleer Enerjinin Geleceği’ni bütün yönleriyle masaya yatıracak.

Özellikle enerji ve çevre konularında danışmanlık yapan WSG şirketinin Başkanı Christine Todd Whitman idaresindeki seminere Laura Rozen ve Barbara Slavin katılacak. Seminer 20 Kasım Çarşamba günü 8.30 – 9.30 saatleri arasında Amerikan Güvenlik Projesi kuruluşunun 1100 New York Ave., 7th Floor West Tower. adresindeki binasında gerçekleştirilecek. Seminer kahvaltı servisi sonrası başlayacak.

AMERİKA’NIN NÜKLEER ENERJİSİNİN GENEL GÖRÜNÜMÜ ELE ALINACAK

Amerikan nükleer enerjisinin genel görünümünün değerlendirileceği seminerde, Amerika enerji ihtiyacının %21’ini karşılayan nükleer santrallerde beklenenin aksine son on yılda bir canlanmanın görülmemesi, yapımı sürmekte olan dört yeni nükleer santral, açılan nükleerler kadar nükleer santrallerin kapanması konuları ele alınacak.

SON OTUZ YILDIR KİLİTLENEN NÜKLEER POLİTİK TARTIŞMALAR AŞILABİLECEK Mİ?

Seminer, son otuz yıldır nükleer enerji üzerine yapılan politik tartışmaların takılı kaldığı noktaları aşmayı ve gelişen teknoloji ile uyumlu hale getirmeyi amaçlıyor. Aynı zamanda seminer başkanı Whitman, teknolojik gelişmelerle dünden farklı olacak olan yarının nükleerine politikanın imkan verip vermeyeceği, küçük modüler reaktörlerin bir geleceğinin olup olmadığı, nükleer atıklar sorununun çözümünde politik kilitlenmenin aşılması konusunda bir umudun olup olmadığı sorularına da cevap arayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler