1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Altınyağ Madencilik, Malkara’da taşınmaz satın aldı

Altınyağ Madencilik, Malkara’da taşınmaz satın aldı

Altınyağ Madencilik, Tekirdağ’ın Malkara İlçesindeki maden sahası bölgesinde bulunan toplam 3 araziyi toplam 962 bin 540 liraya satın aldı.

Altınyağ Madencilik, Malkara’da taşınmaz satın aldı

Enerji Günlüğü - Tekirdağ-Malkara’da kömür sahası işleten Altınyağ Madencilik (ALMAD), Yönetim Kurulu toplantısında saha içerisinde bulunan 3 taşınmazı satın aldığını açıkladı. Satın alınan taşınmazların birinin tarla, ikisinin ise çayır niteliğinde olduğu belirtilirken, taşınmazlara toplamda 962 bin 540 lira 40 kuruş ödendiği kaydedildi.

Açıklamaya göre, Malkara ilçesinin Pirinççeşme Mahallesi’nde yer alan 5 bin 500 metrekare tarla, 815 bin lira ödeme yapılarak satın alındı. ALMAD’ın satın aldığı çayır niteliğindeki taşınmazların ise aynı ilçede İbrice Mahallesi’nde olduğu kaydedilirken, birinin 1.127,08 metrekare diğerinin ise 1207,68 metrekare olduğu kaydedildi. Çayır vasfındaki bu iki arazi için ise 63 bin 114 lira 80 kuruş ve 84 bin 425 lira 60 kuruş ödeme yapıldığı açıklandı.

Şirket, satış bedelinin pazarlık usulüyle belirlendiği satın alma işlemlerini “önemli nitelikteki işlemler ve ayrılma hakkı tebliği” çerçevesinde değerlendirdikten sonra önemli nitelikte olmadığına oy birliğiyle karar verildiğini açıkladı.