1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Aktif Bank enerjisini güneşten karşılayacak

Aktif Bank enerjisini güneşten karşılayacak

Aktif Bank, hayata geçirdiği 1,39 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali projesi ile harcadığı enerjiyi kendi tesisinden karşılamaya başlıyor.

Aktif Bank enerjisini güneşten karşılayacak

Enerji Günlüğü - Aktif Bank, Türkiye’de tüm enerji ihtiyacını kendi GES tesisi ile karşılayan ilk banka olma adımını tamamladı. 2017 yılından bu yana güneş, rüzgâr, hidroelektrik, biyogaz gibi alanlarda yaklaşık 260 MW yenilenebilir enerji projesine finansman sağlayan Aktif Bank’ın, kendi enerji ihtiyacını karşılamak üzere hayata geçirdiği 1,39 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali projesi tamamlandı.

Böylelikle bankanın genel müdürlük binası, iştirakleri ve şubelerinin tüm enerji tüketimi yenilenebilir kaynaklardan sağlanmaya başlayacak. Her yıl 2.474 MWh enerji üretmesi hedeflenen santral ile 10 yılda 15 bin ton karbon salımının da engellenmesi ve her yıl 10 milyon TL’nin üzerinde enerji maliyeti tasarrufu sağlanması amaçlanıyor.

Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki 10 yılda 15 bin ton karbon salımını engellemeyi, aynı zamanda karbon ayak izimizi düzenli ölçerek bu alandaki katkımızı artırmayı hedefliyoruz” dedi.