Enerji günlüğü - Aksa Jeneratör, tamamen kendi Ar-Ge çalışmalarıyla ürettiği, enerjisini rüzgar ve güneşten alan hibrit jeneratör teknolojisini tamamladı.
Aksa Jeneratör, tamamen kendi Ar-Ge çalışmalarıyla ürettiği, geleceğin teknolojisi olarak gösterilen enerjisini rüzgar ve güneşten alan ve yüzde 70’lere kadar yakıt tasarrufu sağlayan hibrit jeneratörü ürün portföyüne ekledi.
Daha az yakıt tüketen, düşük ses seviyeli ve düşük egzoz emisyonlu hibrit jeneratör teknolojisini tanıtan Aksa Jeneratör CEO’su Alper Peker; “AR-GE ekibimiz ile yenilenebilir enerji kaynakları üzerine yürüttüğümüz başarılı çalışmalar neticesinde hibrit Jeneratör projemizi ürün gamımıza ekledik. Sürdürülebilirlik artık dünya endüstrisinin yüzünü çevirdiği öncelikli konu olarak gündemimizde yer alıyor. Biz de dünyanın 7 kıtasına hizmet veren, dünyaya ve çevreye uyumlu üretim yapan bir firma olarak, yenilenebilir enerji kaynaklarının entegrasyonuyla ortaya çıkardığımız hibrit projemizi sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. AR-GE yatırımlarımız ile müşterilerimize her zaman ekonomik, inovatif ve çevreci çözümler üretmeye devam edeceğiz” dedi.
YÜZDE 70'LERE VARAN YAKIT TASARRUFU
Hibrit jeneratör teknolojisinin yakıt tasarrufu özelliğine dikkat çeken Aksa Jeneratör CEO’su Alper Peker; “Aksa hibrit jeneratör sistemi yakıt tüketimini ve bakım masraflarını azaltmak üzerine tasarlanmıştır. Sunduğumuz hibrit jeneratör geleneksel AC kurulumlarına kıyasla entegre batarya bankıyla yakıt tasarrufunu yüzde 70’lere kadar çıkarıyoruz” dedi. Minimum yüzde 30 yakıt tasarrufu sağlayan hibrit jeneratör, güneş ve rüzgar enerjisi (telekom batarya bankı ve yenilenebilir güneş panelleri ve ya rüzgar türbini) ile entegre kullanılması durumunda ise daha yüksek enerji tasarrufu sağlıyor.
UZAKTAN TAKİP SİSTEMİ
Yüksek kalitede güç ve etkinlik için tasarlan hibrit jeneratör, telekomünikasyon alanında kullanıma uygun özellikleri ile sektörde faaliyet gösteren firmaların ilgi odağı oluyor. Ücra ve yüksek rakımlı aşırı iklim koşullarına uygun olan Aksa hibrit jeneratör, Uzaktan Takip Sistemi (RMS) yazılım sistemi sayesinde kullanıcılara uzaktan erişim ve veri girişlerini kontrol etme imkanı tanıyor. Kullanıcılar, harita üzerinden kurulum yapılan tüm bölgelerin kontrolünü gerçekleştirerek, renkli göstergeleri ile durumlarını takip edebiliyor.