1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Aksa Enerji’den yetenek ve yetkinliğe yatırım

Aksa Enerji’den yetenek ve yetkinliğe yatırım

Aksa Enerji CEO’su Cemil Kazancı, çalışanların yeteneklerine ve yetkinliklerine yatırım yaparak, geleceğe daha hazır bir Aksa Enerji yaratmayı hedeflediklerini belirtti.

Aksa Enerji’den yetenek ve yetkinliğe yatırım

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji yönetici ve çalışanları 2030 Global Stratejisi’ni gözten geçirmek için bir araya geldi. Etkinlikte, 2022 Ağustos ayında başlatılan 2030 global stratejik dönüşüm kapsamındaki konu başlıkları ele alındı.

Aksa Enerji dönüşümü için hedef ve yol haritasının paylaşıldığı etkinlikte, Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cemil Kazancı ile Aksa Enerji İcra Kurulu Üyeleri Ahmet Serdar Nişli, Korkut Öztürkmen ve Naci Ağbal ile dönüşüme liderlik eden Aksa Enerji üst yöneticileri konuştu.

2030 STRATEJİSİNİN ÜÇ ANA BİLEŞENİ

Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cemil Kazancı konuşmasında Aksa Enerji 2030 Global Stratejisi’nin üç ana bileşenini ‘çekirdeği güçlendirmek’, ‘portföyü çeşitlendirmek’ ve ‘yeni teknolojilere yatırım’ olarak sıraladı. Bu strateji doğrultusunda globalleşme, kurumsallaşma ve sürdürülebilir yüksek büyüme hedefleri ekseninde hareket ettiklerini anlatan Cemil Kazancı “Bu bakış açımızla köklü bir dönüşüm başlattığımız Türkiye’nin halka açık en büyük üreticisi Aksa Enerji’de, ‘Power Up’ adını verdiğimiz üçüncü faz çalışmalarımızla mevcut iş süreçlerimizi yeniden şekillendirip 2030 Global Stratejimiz doğrultusunda ilerlemeye devam ediyoruz” dedi.

power-up-aksa-enerji.jpegOPERASYONEL MÜKEMMELLİĞE ODAKLANMAK

2030 Global Strateji hedeflerine ulaşma yolundaki çalışmalarının, rekabet gücünü artıracağını, gelecek dönem global büyüme stratejisi için bir zemin hazırlayacağını ve şirketin sektördeki liderliğini pekiştirmesine imkân tanıyacağını anlatan Cemil Kazancı, “Böylece sektördeki gelecek dönem çalışmalarımızın alt yapısını tamamlarken operasyonel mükemmeliyete odaklanacağız. Bu fazın tamamlanmasıyla birlikte Aksa Enerjililerin yeteneklerine ve yetkinliklerine yatırım yaparak, geleceğe daha hazır bir Aksa Enerji yaratacağız” diye konuştu.

27 YILLIK YOLCULUK

Kazancı Holding bünyesinde, 1997 yılında kurulan Aksa Enerji, Türkiye’nin en büyük halka açık serbest elektrik üreticisi unvanına sahip. Türkiye’nin yanı sıra yurt dışında da faaliyetleri bulunan Aksa Enerji, yedi ülkede 10 santrali ile toplamda 2.594 MW kurulu güce sahip. Aksa Enerji, faaliyet gösterdiği geniş coğrafyada projelendirmeden satın almaya ve inşaat ve montaja kadar tüm santral kurulum işlemlerini kendi bünyesinde gerçekleştiriyor. Şirket, bugüne kadar biyogaz, doğalgaz, rüzgâr ve hidroelektrik gibi çeşitli enerji kaynaklarını kullanarak 30’dan fazla enerji santralini inşa edip işletti.

Enerji Günlüğü