1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu planlanan tarihte tamamlanacak

Akkuyu planlanan tarihte tamamlanacak

Enerji Günlüğü – Rusya ve Türkiye Akkuyu Nükleer Santrali inşaatının planlanan tarihte tamamlanması adına gereken tüm çabaların sarf edilmesi konusunda...

Akkuyu planlanan tarihte tamamlanacak

Enerji Günlüğü – Rusya ve Türkiye Akkuyu Nükleer Santrali inşaatının planlanan tarihte tamamlanması adına gereken tüm çabaların sarf edilmesi konusunda mutabakata vardı.

Başkent Moskova’da bugün düzenlenen Rus-Türk Hükümetlararası Ticari ve Ekonomik İşbirliği Komisyonu Toplantısı’na katılan Rus ve Türk heyetleri, Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali olan Akkuyu’nun inşaatının planlanan tarihte tamamlanması adına gereken tüm çabaların sarf edilmesi konusunda mutabakata vardı.

Santralin kurulması için yürütülen proje faaliyetlerinde kullanılan ekipman ve hizmetlerin üretimi alanında Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Akkuyu Nükleer A.Ş arasındaki işbirliğinden övgü ile bahsedilen toplantıda Akkuyu’nun Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali olacak olmasının tarihi bir önem arz ettiği de önemle vurgulandı.

Akkuyu Nükleer A.Ş. tarafından gerçekleştirilmekte olan inşaat projesinin planlanan tarihinde olası bir gecikmenin yaşanmaması için şantiye alanına ait teknik parametreleri içeren nihai rapor bu ayın sonuna kadar, santralin ön güvenlik raporu ise 2015’in Mart ayına kadar Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’na teslim edilecek.

Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali olan Akkuyu’nun yapım projesi Rus devlet şirketi Rosatom’a ait.

Önceki ve Sonraki Haberler