1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Akfen, Nordex’e türbin siparişi verdi

Akfen, Nordex’e türbin siparişi verdi

Akfen Yenilenebilir Enerji, Türkiye’deki beş rüzgar enerji santralinin kapasite artışı için Nordex’e toplam 102 MW’lık 19 adet rüzgar türbini siparişi verdi.

Akfen, Nordex’e türbin siparişi verdi

Enerji Günlüğü -  Alman rüzgar türbini üreticisi Nordex, Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş.'den Türkiye'de toplam 102 MW'lık sipariş aldığını açıkladı. 

Açıklamaya göre, Nordex Grubu, 2025 sonbaharından itibaren Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş.’ye ait mevcut beş rüzgar santralinin kapasite artışı için Delta4000 serisinden 19 adet rüzgar türbini tedarik edecek ve kuracak. 

Türbin siparişleri, türbinlere yönelik on yıllık Premium Hizmet sözleşmelerini de içeriyor. Sürenin bitiminden sonra Akfen'in hizmet süresini 5 yıl daha uzatma opsiyonu bulunuyor.

KAPASİTE ARTTIRACAK RES’LER

Hasanoba ve Kocalar Rüzgâr Santrallerinin kapasite artışı her biri için beşer adet N149/5.X türbini ile gerçekleştirilecek. Akfen ayrıca Denizli, Sarıtepe ve Üçpınar Rüzgar Santralleri için toplam 9 adet N133/4800 türbin siparişi verdi.

Delta4000 serisi türbinler, yükseklikleri 83 ila 125 metre arasında olan çelik boru kulelere kurulacak.

“BİZE OLAN GÜVENİNİ AÇIK GÖSTERGESİ”

Nordex Türkiye ve Orta Doğu Bölge Başkan Yardımcısı Ender Özatay yaptığı açıklamada, "Akfen Yenilenebilir Enerji'nin mevcut rüzgar santrallerinin kapasitesini artırmaya yönelik beş projede ilk kez bizimle çalışmayı tercih etmesi, bize olan güvenlerinin açık bir göstergesidir. Ayrıca sahadaki rüzgar koşulları ile rüzgar santralleri arasında teknik açıdan da büyük bir uyum bulunmaktadır. Bu projeler için seçilen farklı türbin tipleri, ürün yelpazemizde hemen hemen her türlü rüzgar ve coğrafi koşula cevap verebilecek esnek ve yüksek verimli türbinlere sahip olmamız bizim avantajımızdır" dedi.

“KARBON NÖTR BİR DÜNYAYA KATKIDA ÖNELMLİ BİR ADIM”

Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Mustafa Kemal Güngör de, “Bu sözleşme, karbon nötr bir dünyaya katkıda bulunma misyonumuzda ileriye doğru atılmış önemli bir adımı temsil ediyor. Bu projeyi hayata geçirmek için Nordex ile yakın çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz" diye konuştu.