1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. AKEDAŞ 2024’te 2,8 milyar liralık yatırım planladı

AKEDAŞ 2024’te 2,8 milyar liralık yatırım planladı

AKEDAŞ deprem sonrası planladığı 2,8 milyar liralık yatırım programının yüzde 65’ini tamamladı.

AKEDAŞ 2024’te 2,8 milyar liralık yatırım planladı

Enerji Günlüğü - AKEDAŞ Kahramanmaraş ve Adıyaman’da deprem felaketi sonrası için planladığı 2,8 milyar liralık yatırım programının yüzde 65’ini Temmuz sonu itibarıyla tamamladı. 

Kahramanmaraş ve Adıyaman'da hizmet veren AKEDAŞ Elektrik Dağıtım AŞ, 6 Şubat depremlerinin merkez üssü olan hizmet bölgesinde, depremin yol açtığı şebeke hasarlarının giderilmesi ve enerji altyapısının güçlendirilmesi amacıyla toplam 2.800.000.000 lira tutarında yatırım yaptı. Bu tutar 2023 yılı yatırım tutarının, 2024’te %280 oranında arttırıldığı anlamına geliyor. 

AKEDAŞ’ın yeni yatırımları; deprem felaketi sonrasında gerçekleşen yeniden inşa ve göç hareketlerinden kaynaklanan ihtiyaçları da gidermeyi hedefliyor.  

Şirketten yapılan açıklamada, 2024 yılının ilk altı ayında, 2,8 milyar liralık yatırım programının %65’inin, Temmuz sonu itibarıyla tamamlandığı bildirildi.  

“HEDEF KESİNTİSİZ ELEKTRİK HİZMETİ”

AKEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İlbasan, depremlerin Kahramanmaraş ve Adıyaman'da elektrik altyapısına önemli hasarlar verdiğini söyledi ve hasarı hızlıca gidermek ve daha da güçlü bir şebeke oluşturmak için çalıştıklarını söyledi. İlbasan şunları kaydetti, “Bu amaçla yatırımlarımızı önemli ölçüde artırdık. 2024 yılında planladığımız 2,8 milyar lira yatırımla bölgenin enerji altyapısını modernleştirmeyi, güçlendirmeyi ve tüketicilerimize hem daha kaliteli hem de kesintisiz elektrik hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Altyapı yatırımlarının yanı sıra, dijitalleşme ve teknolojiye yönelik yatırımlarımıza da devam ediyoruz. Bu sayede, arıza ve kesintilere karşı hızlı müdahale imkânı sağlayarak, tüketicilerimize daha iyi bir hizmet deneyimi sunmayı amaçlıyoruz”.

743 BİN ABONEYE HİZMET VERİYOR

2011 yılının ocak ayında kurulan AKEDAŞ Elektrik Dağıtım AŞ; elektrik dağıtım hizmeti sunduğu Kahramanmaraş 520 bin ve Adıyaman’da ise 223 bin olmak üzere 743 bin tüketiciye elektrik arzı sağlıyor. Şirket bu 2 ilde elektrik dağıtım işinin işletme hakkını özelleştirme kapsamında devralan Kipaş, Arsan, İskur ve Nazar konsorsiyumu tarafından kuruldu.