1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Ahmet Berat Çonkar TPAO YK üyeliği görevine devam edecek

Ahmet Berat Çonkar TPAO YK üyeliği görevine devam edecek

TPAO’da Yönetim Kurulu Üyeliği görevine Ahmet Berat Çonkar yeniden atandı.

Ahmet Berat Çonkar TPAO YK üyeliği görevine devam edecek

Enerji Günlüğü - TPAO Yönetim Kurulu Üyeliği görevine, halen bu görevi sürdürmekte olan Ahmet Berat Çonkar yeniden getirildi. 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliği görevine, 2024/308 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla, Ahmet Berat Çonkar atandı.

Ahmet Berat Çonkar, 2023 yılı Kasım ayından bu yana TPAO Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürütüyor. Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitiren Çonkar, Miami Üniversitesinde İşletme Yüksek Lisansı yaptı. Aynı üniversiteden Uluslararası İşletme Yönetimi Sertifikası aldı. Türkiye'de özel sektörde ve ABD'de American Express firmasında yönetici olarak çeşitli görevlerde bulundu. Ekonomi ve Dış Politika alanında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Danışmanı olarak görev yaptı. TBMM Başkanı'nın Dışişleri Danışmanlığı görevini yürüttü. 24, 25, 26 ve 27. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevi yaptı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyesi, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı, Türkiye - AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı, NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) Türk Grubu Başkanı olarak görev yaptı. 2014 yılında üstlendiği Türk - Rus Toplumsal Forumu Eş Başkanlığı görevini halen sürdüren Çonkar, 22 Haziran 2023 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı olarak atandı.

TPAO YÖNETİM KURULU

Ahmet Berat Çonkar’ın yeniden YK Üyeliğine atanmasıyla, TPAO Yönetim Kurulunda görev yapan aşaüğıdaki isimler değişmemiş oldu. 

  • Ahmet Türkoğlu; YK Bşk. ve Genel Müdür
  • Ahmet Berat Çonkar: YK Üyesi
  • Bilal Yıldız: YK Üyesi
  • Arslan Narin: YK Üyesi
  • Muhammet Faruk Aykut: YK Üyesi.