1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Adams: LNG çevre için sihirli ilaç değil

Adams: LNG çevre için sihirli ilaç değil

Enerji Günlüğü - Uluslararası Bunkerciler Derneği (IBIA) eski Başkanı Ian Adams, LNG'nin sera gazı emisyonlarını azaltma derdine deva olmadığını söyledi.Uluslararası...

Adams: LNG çevre için sihirli ilaç değil

Enerji Günlüğü - Uluslararası Bunkerciler Derneği (IBIA) eski Başkanı Ian Adams, LNG'nin sera gazı emisyonlarını azaltma derdine deva olmadığını söyledi.

Uluslararası Bunkerciler Derneği (IBIA) eski Başkanı Ian Adams, LNG'nin sera gazı emisyonlarını azaltmada çare olmadığını ve gemi yakıtı olarak kullanımının artmasının petrol yakıt kullanımından çok daha fazla çevreye zarar verebileceğini söyledi. 

Gemi yakıtı olarak LNG'nin kullanımının endüstride karbondioksit emisyonunu yüzde 75'e kadar azaltabileceğine ilişkin basında yer alan haberleri değerlendiren Adams, LNG'nin sülfür oksit ve nitrojen azot oksitleri emisyonunu azaltmada mükemmel çözümler sunduğunu ancak sera gazı emisyonu azaltımında yararlı gösterilmesinin kendisini endişelendirdiğini kaydetti. 

LNG'nin prensip olarak metan olduğuna, metanın sera gazı olduğunu ve karbondioksitten 25 kat daha zararlı olduğuna dikkat çeken Adams, ağır fosil yakıtların yerine kullanılmasının sadece yüzde 4 avantaj sağladığını ifade etti. Ayrıca, enerji içeriği petrol yakıtların yarısından biraz fazla olan LNG'nin tüketiminin iki kat fazla olacağını da hesaba katmak gerektiğinin altını çizdi. 

Adams, LNG kullanımının karbondioksit emisyonunun yüzde 20 oranında azaltacağı kabul edilse bile, bunun yüzde bir oranında bir sera gazı azaltımına yol açacağını ve böylesi bir oranın mitleştirilmesinin LNG lobisinin çalışmalarının ürünü olduğunu ifade etti.