1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Abdullah Buğrahan Karaveli ve İbrahim Dinçer TENMAK Yürütme Kuruluna atandı

Abdullah Buğrahan Karaveli ve İbrahim Dinçer TENMAK Yürütme Kuruluna atandı

TENMAK Yürütme Kurulu üyeliklerine Abdullah Buğrahan Karaveli ve İbrahim Dinçer getirildiler.

Abdullah Buğrahan Karaveli ve İbrahim Dinçer TENMAK Yürütme Kuruluna atandı

Enerji Günlüğü - Türkiye Enerji Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu Yürütme Kurulu üyeliklerine Abdullah Buğrahan Karaveli ve İbrahim Dinçer getirildi.  

2024/193 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca, Türkiye Enerji Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) Yürütme Kurulu üyeliklerine Abdullah Buğrahan Karaveli ve İbrahim Dinçer getirildi. 

ABDULLAH BUĞRAHAN KARAVELİ KİMDİR?

TENMAK Başkanı olarak da görev yapan Dr. Abdullah Buğrahan Karaveli, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Çevre Mühendisliği Bölümünden mezun oldu ve aynı üniversitede Yer Sistem Bilimleri Bölümünden Yüksek Lisans ve Doktora dereceleri aldı.

Kasım 2009, Ağustos 2019 arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında Avrupa Birliği Uzmanı olarak görev alan Karaveli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında, Ağustos 2019, Şubat 2021 arasında Yabancı Sermaye Koordinasyon Dairesi Başkanı, Şubat 2021, Haziran 2023 tarihleri arasında Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi (EVÇED) Başkanı ve Haziran 2023, Haziran 2024 tarihleri arasında ise Bakan Danışmanı olarak görev aldı. 

Karaveli 3 yıl süreyle Nükleer Teknik Destek (NÜTED) AŞ Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürüttü. Şubat 2024’te Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) Yönetim Kurulu üyeliğine atandı.

Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkan Vekili olarak da görev yapmakta olan Dr. Karaveli, 28 Haziran 2024 tarihi itibari ile Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) Başkanı ve Yürütme Kurulu Başkanı olarak görevlendirilmişti.

İBRAHİM DİNÇER KİMDİR?

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde de profesör olarak çalışan Prof. Dr. İbrahim Dinçer Türkiye Bilimler Akademisi asli üyesi ve Enerji Çalışma Grubunun da yürütücüsüdür. 

Ontario Üniversitesinde tenurlu profesör ve Carleton Üniversitesi, Toronto Üniversitesi ve Waterloo Üniversitesi’nde Adjunct Professor olarak görev alan Dinçer, yurtdışında yayınlanan birçok akademik yayında baş editör, 30’un üzerindeki yayında da editörler kurulu üyesi olarak görev yapıyor. 

Prof. Dinçer sürdürülebilir ve yenilenebilir enerji teknolojileri, yeni enerji depolama yöntemleri, ileri soğutma teknolojileri, alternatif enerji stratejileri ve politikaları üzerine çokça basılı dergi makalesi ve uluslararası konferans bildirisi ile dünyada çeşitli üniversitelerde kullanılan ve ders kitabı olarak okutulan 30'un üzerinde basılmış teknik kitabın da yazarıdır.

Kanada'da çeşitli bakanlıklarda da danışmanlıklar yapan Prof. Dinçer, Türkiye'de Hidrojen Teknolojileri Derneği başkanlığı görevini de yürütüyor. 

Prof. Dinçer, Mart 2012 ve Ağustos 2013 tarihleri arasında TÜBİTAK'a ait Marmara Araştırma Merkezi Başkanlığını da vekâleten yürütmüştür.