1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD’de sondaj kule sayısı 7 adet azaldı

ABD’de sondaj kule sayısı 7 adet azaldı

ABD’de petrol ve doğal gaz toplam sondaj kule sayısı geçen hafta 7 adet azalarak son 2,5 yılın en düşük seviyesine indi.

ABD’de sondaj kule sayısı 7 adet azaldı

Enerji Günlüğü - ABD'de enerji şirketlerinin faaliyette bulunan petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı düşüşünü üst üste dördüncü haftaya taşıdı ve son 2,5 yılın en düşük seviyesine indi.

Baker Hughes tarafından yayınlanan rapora göre, 28 Haziran 2024 tarihi ile sona eren bir haftalık dönemde ülkede petrol ve doğal gaz toplam sondaj kule sayısı 7 adet azalarak 581 oldu. Böylece 2021 yılı Aralık ayından bu yana en düşük kule sayısı kaydedildi. Sondaj kuleleri geçen yılın aynı dönemine göre 93 adet daha aşağıda bulunuyor. 

PETROL SONDAJ KULE SAYISI 6 ADET AZALDI

Verilere göre ülkede petrol üretimi için geleceğe yönelik öngörüleri belirleyen petrol sondaj kule sayısı 6 adet azalarak 479, doğal gaz sondaj kule sayısı 1 adet azalarak 97, iki ürün için ortak çalışma yapan sondaj kuleleri değişmeyerek 5 oldu. Sondaj kulelerinin 560'ı karada, 21'i açık sularda yer aldı. Önceki haftaya göre sondaj kule sayısı karada 7 adet azaldı.