1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. ABD`de güneşe destek tam gaz

ABD`de güneşe destek tam gaz

Enerji Günlüğü - Amerika Birleşik Devletleri'nde güneş enerji santrali (GES) kurulumlarına yüzde 30'luk vergi teşviği uygulaması 2019  sonuna kadar...

ABD`de güneşe destek tam gaz

Enerji Günlüğü - Amerika Birleşik Devletleri'nde güneş enerji santrali (GES) kurulumlarına yüzde 30'luk vergi teşviği uygulaması 2019  sonuna kadar devam edecek.

ABD, güneş enerjisi yatırımlarına yönelik teşviklere devam edecek. ABD Kongresi'ne verilen konuya ilişkin kanun değişikliği kabul edildi. Buna göre ABD'deki GES kurulumlarına sağlanan yüzde 30'luk vergi teşvikinin süresi uzatıldı. Uzun süredir verilen bu destek oranı 2017 yılı başında yüzde 10 seviyesine düşürülecekti.

ELİNİ ÇABUK TUTAN...

Birçok analist önümüzdeki yıl için ABD'de güneş enerjisi yatırımlarında bir artış bekliyordu. Bunun nedeni ise vergi indirimi yüzde 30'dan yüzde 10'a düşmeden önce bu avantajı kullanmak isteyenlerin elini daha çabuk tutacağı tahminleriydi.

ABD'DE BÜYÜME SÜRECEK

Çoğu pazarda teşviklerin son günlerinde görülen kurulum yarışı ABD'deki son düzenleme ile ertelenmiş oldu. Yine de uzmanlar, mevcut vergi indiriminin 2019’a kadar uzatılmasından sonra da ABD pazarında hem 2016'da hem de ilerleyen yıllarda büyüme bekliyor.

KADEME KADEME SIFIRLANACAK

Kongre'den geçen düzenlemeye göre ABD'de GES Kurulum maliyetlerindeki vergi indirimi yüzde 30 olarak devam edecek. 2020 yılında bu destek yüzde 26’ya, 2021 de yüzde 22’ye düşecek. 2022 yılında ise vergi indirimleri tamamen sıfırlanacak. 

... 

Etiketler : , , , ,