1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. ABD Hindistan`ın güneşte yerel desteğine karşı

ABD Hindistan`ın güneşte yerel desteğine karşı

Enerji Günlüğü - ABD, Hindistan'ın güneş paneli ve modülleri için yerelleşmeyi destekleyen rekabet kurallarına karşı açtığı davayı kazandı.ABD,...

ABD Hindistan`ın güneşte yerel desteğine karşı

Enerji Günlüğü - ABD, Hindistan'ın güneş paneli ve modülleri için yerelleşmeyi destekleyen rekabet kurallarına karşı açtığı davayı kazandı.

ABD, 2013 yılında Hindistan’ın, ithal güneş pilleri ve modüllerine karşı ayırım yapan “yerelleştirme” uygulamalarına karşı, Dünya Ticaret Örgütü’nde (DTÖ) açtığı davayı kazandı.

Hindistan’ın, yerli ürünlerle ABD menşeli güneş pilleri ve modülleri arasında ayırım yaptığı, bunun da ithal ürünlere karşı bir haksız rakabet oluşturduğu konusunda, ABD ile aynı fikirde olduğunu açıklayan Örgüt, Hindistan’ ın savunma argümanlarını reddetti ve Hindistan’ın yerelleştirme uygulamalarının TRIMs ve GATT Anlaşmaları çerçevesindeki yükümlülüklerine aykırı olduğun bildirdi.

DTÖ, Hindistan’ın, güneş teknolojilerinin ABD yada diğer üretici ülkelerden ithal edilmesine izin vermesi halinde, temiz enerji hedeflerine daha hızlı ve daha az maliyetle ulaşabileceğini belirtti.

DTÖ kurallarına göre, sonucun bildiriminden itibaren 60 gün içerisinde, Rapor’un ya kabul edilmesi ya da kabul öncesinde taraflardan biri tarafından itiraz edilmesi gerekiyor. 

...