1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB Rusya'ya enerji ambargosunda anlaşamadı

AB Rusya'ya enerji ambargosunda anlaşamadı

AB Dış Politika şefi Josep Borrell, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin Rusya'dan enerji ithalatının durdurulması konusunda bir birliktelik sağlayamadıklarını açıkladı.

AB Rusya'ya enerji ambargosunda anlaşamadı

Enerji Günlüğü - Avrupa’nın Rusya'ya petrol ve gaz ambargosu konusunda nihai bir teklifte henüz uzlaşma sağlayamadığı kaydedildi.

Avrupa Birliği'nin dış politika şefi Josep Borrell, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin Rusya'dan petrol ve gaz ithalatına tam bir ambargo veya cezalandırıcı tarifeler uygulanmasına yeterli desteği vermediklerini söyledi. Die Welt gazetesine açıklama yapan Borrell, AB üyelerinin Rusya'dan enerji ithalatının durdurulması konusunda bir birliktelik sağlayamadıklarını ifade etti. Borell, "Rusya'ya petrol ve gaz ambargosu konusunda nihai bir teklif henüz masada değil" diye konuştu.  

AB Komisyonu'nun Ukrayna'ya saldırısı nedeniyle Rusya'ya yönelik altıncı yaptırım paketini bu hafta üye ülkelere sunması bekleniyor. 

Rusya, Avrupa'nın en büyük petrol tedarikçisi konumunda. 2020 yılında AB'nin petrol ihtiyacının yüzde 25'inden fazlası Rusya'dan karşılandı.  

İlgili Haberler