1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. A101 güneş yatırımları için EBRD'den kredi sağladı

A101 güneş yatırımları için EBRD'den kredi sağladı

Aydın Grup iştiraki perakende zinciri A101 yeşil dönüşüm, yeni mağaza yatırımları ve deprem bölgesinde istihdam yaratmak için kullanmak üzere Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan 200 milyon dolar kredi sağladı.

A101 güneş yatırımları için EBRD'den kredi sağladı

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin 81 il merkezi ile binlerce ilçede 13.600’ü aşkın mağazası bulunan perakende zinciri A101, sürdürülebilirlik hedeflerine yönelik çalışmalarını hızlandırmak amacıyla yurt dışından kaynak sağladı.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) üzerinden sağlanan 200 milyon dolarlık kredi, A101’in yeşil dönüşüm projeleri ile yeni mağaza yatırımlarını finanse etmek kullanılacak. İki dilimden oluşan kredinin 100 milyon dolarlık kısmını EBRD taahhüt ederken, ikinci 100 milyon dolar tutarındaki dilim uluslararası finans kuruluşları aracılığıyla sendikasyon şeklinde sağlanacak. İlk dilimde, EBRD, 82 milyon ABD doları tutarında finansman sağlarken, Finance in Motion 18 milyon dolar katkı sağlayacak.

Sağlanan finansman ile A101, Türkiye genelinde yeni mağaza ve depo açılışları, mevcut mağazaların enerji verimliliği artışı için yenilenmesi ve güneş enerjisi sistemleri kurulumuna yönelik orta vadeli yatırım planlarını finanse edecek. Kredi sayesinde A101, enerji tüketimini ve karbon emisyonlarını azaltmanın yanı sıra, güneş enerjisi ve kaynak verimliliği projeleri ile çevre dostu uygulamalarını güçlendirecek.

a101-magazasi.JPEGEBRD Gıda ve Tarım İşletmeleri Bölge Başkanı Wojtek Boniaszczuk A101'in çevre dostu operasyonlara doğru attığı adımların perakende sektörü için örnek teşkil edeceğini belirtti. Baniaszczuk, “Özellikle depremden etkilenen bölgelerde iş gücünü desteklemeyi amaçlayan bu yatırımın, bölgenin ekonomik toparlanmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Aydın Group CFO’su Osman Yılmaz EBRD ile yaptıkları stratejik işbirliğinin finansal istikrarı arttırmanın yanında iş gücünü ve ekosistemi de güçlendireceğini söyledi.

EBRD, 2009 yılından bu yana Türkiye’de çoğunluğu özel sektörde olmak üzere 453 proje ve ticaret finansmanı limitleri aracılığıyla 20 milyar avrodan fazla yatırım gerçekleştirdi.