1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Zorlu’nun Kızıldere III JES projesine İDK Toplantısı

Zorlu’nun Kızıldere III JES projesine İDK Toplantısı

Enerji Günlüğü - Zorlu Doğal Elektrik tarafından Aydın'da yapılması planlanan Kızıldere III Jeotermal Enerji Santrali projesi ile ilgili İDK Toplantısı...

Zorlu’nun Kızıldere III JES projesine İDK Toplantısı

Enerji Günlüğü - Zorlu Doğal Elektrik tarafından Aydın'da yapılması planlanan Kızıldere III Jeotermal Enerji Santrali projesi ile ilgili İDK Toplantısı 12 Haziran'da yapılacak.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili olarak İnceleme ve Değerlendirme Toplantısının 12 Haziran'da yapılacağı belirtildi.

Kızıldere III JES'in, Aydın ili Buharent (Çubukdağı) ilçesi Gökgedik mevkiinde yapılması planlanıyor. Kızıldere-III Jeotermal Enerji Santrali” projesinde 75 MWe flash ve 25 MWe binary sistem ile yılda 740 GWh elektrik üretilmesi planlanıyor.

Proje kapsamında 17 adet üretim kuyusu, 1 adet gözlem kuyusu ve 12 adet reenjeksiyon kuyusunun kullanılması planlanmakta olup, santralin ihtiyacının değişen koşullarına bağlı olarak üretim ve reenjeksiyon kuyu sayılarında artma ve azalma olabilmekte.

Proje ile ilgili ÇED Süreci geçen yıl Ağustos ayında başlamıştı.

ZORLU'NUN KIZILDERE III JES PROJESİNDE ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Önceki ve Sonraki Haberler