1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Zorlu, Kızıldere JES`in dördüncüsüne başlıyor

Zorlu, Kızıldere JES`in dördüncüsüne başlıyor

Enerji Günlüğü - Zorlu Doğal Elektrik Üretim, 60 MW'lık Kızıldere-IV Jeotermal Enerji Santrali projesini hayata geçirecek.Zorlu Doğal Elektrik Üretim...

Zorlu, Kızıldere JES`in dördüncüsüne başlıyor

Enerji Günlüğü - Zorlu Doğal Elektrik Üretim, 60 MW'lık Kızıldere-IV Jeotermal Enerji Santrali projesini hayata geçirecek.

Zorlu Doğal Elektrik Üretim A.ġ. tarafından Aydın Ġli, Buharkent ilçesi sınırları içerisinde 60 MW kurulu gücünde Kızıldere IV Jeotermal Enerji Santrali (JES)’nin yatırımı planlanıyor.

Kızıldere-IV Jeotermal Enerji Santrali kapsamında double flash teknolojisi ile 40 MW ve binary sistem teknolojisi ile 20 MWe elde edilmesi planlanıyor. Böylelikle toplamda 60 MW elde edilecek santralden yılda 550 GWh enerji üretilecek.

Kızıldere-IV jeotermal enerji santralinde üretilecek enerji, yaklaşık 1,7 km uzunluğundaki 154 kV gerilime sahip enerji iletim hattı ile Kızıldere 3 JES Trafo Merkezine bağlanarak enterkonnekte sisteme verilecek.

Bedeli 520.000.000 TL olarak belirlenen proje kapsamında 10 adet üretim kuyusu ve 11 adet re-enjeksiyon kuyusunun işletilmesi planlanıyor.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Haziran ayında önlisans alınan proje için şimdi de ÇED Süreci başladı. Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Aydın Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler