1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Zorlu Enerji`ye 81.3 milyon Euro rüzgâr kredisi

Zorlu Enerji`ye 81.3 milyon Euro rüzgâr kredisi

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji'nin toplam 80.3 MW'lik kurulu güce sahip olacak rüzgar santrallerine 81.3 milyon Euro'luk yatırım finansmanı sağlandı.Zorlu...

Zorlu Enerji`ye 81.3 milyon Euro rüzgâr kredisi

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji'nin toplam 80.3 MW'lik kurulu güce sahip olacak rüzgar santrallerine 81.3 milyon Euro'luk yatırım finansmanı sağlandı.

Zorlu Enerji'den yapılan açıklamada, Şirket'in yüzde 100 iştiraki olan Zorlu Rüzgar Elektrik Üretim AŞ tarafından Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde toplamda 80.3 megavat kurulu güce sahip Sarıtepe ve Demirciler Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) yatırımlarının hayata geçirileceği hatırlatıldı.

YARISI TSKB'DEN, KALANI ALMANYA'DAN

Açıklamaya göre Zorlu Enerji, Sarıtepe ve Demirciler RES Projelerinin finansmanında kullanılmak üzere Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’ndan (TSKB) 40 milyon Euro ve Alman İhracat Finansman Ajansı (Euler Hermes) destekli olarak ECA finansmanı kapsamında Bayerische Landesbank’dan yaklaşık 41.3 milyon Euro olmak üzere, toplam 81.3 milyon Euro tutarında kredi aldı.

YARISI 12, YARISI 15.5 YIL VADELİ

Kredilerin ödeme planı TSKB’den 2 yıl geri ödemesiz olmak üzere toplam 12 yıl vadeli ve Bayerische Landesbank’dan ise 1,5 yıl geri ödemesiz toplamda 15,5 yıl vadeli olarak planlandı.

"DÜZENLİ VE DENGELİ BÜYÜMEYE DEVAM"

Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, Zorlu Enerji’nin yatırım taahhütlerini yerine getirerek düzenli ve dengeli büyümesini sürdürdüğünün altını çizdi. Sinan Ak, iki ayrı bankadan sağlanan uzun vadeli finansmanın hem Türkiye ekonomisi ve enerji sektörüne, hem de Zorlu Enerji Grubu’na duyulan güvenin önemli bir göstergesi olduğunu belirtti.

GE TÜRBİNLERİ KULLANILACAK İNŞAATA 2015'TE BAŞLANACAK

Zorlu Enerji Grubu tarafından hayata geçirilecek toplamda 80.3 megavat kurulu güce sahip olması planlanan Sarıtepe ve Demirciler Projelerinde GE marka rüzgar türbinleri kullanılacak. Türbinlerin bazı ekipmanları yerli imalat kapsamında Türkiye’de üretilecek. Finansmanın sağlanmasını takiben, 2015 yılı başında projenin inşaatına başlanması planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler