1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zorlu Enerji, elektrikte KOBİ’lerin peşine düştü

Zorlu Enerji, elektrikte KOBİ’lerin peşine düştü

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, elektrikte 1061 MW’lik kurulu güçlerini 2018’de 1600 MW’ye ulaştırmayı hedeflediklerini,...

Zorlu Enerji, elektrikte KOBİ’lerin peşine düştü

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, elektrikte 1061 MW’lik kurulu güçlerini 2018’de 1600 MW’ye ulaştırmayı hedeflediklerini, ayrıca santral ve santral şartlı kömür sahası özelleştirme ihalelerine de katılacaklarını söyledi. Sinan Ak, bu yıl elektrik sattıkları müşteri sayısını artırırken, KOBİ’lere ağırlık vereceklerini kaydetti.

Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, Enerji Günlüğü’ne yaptığı açıklamada, Türkiye’nin 2015 yılındaki elektrik talebinin, TEİAŞ’ın tahmini olan 271 milyar kWh’ya yakın gerçekleşeceğini söyledi. Sinan Ak, bu yıl serbest piyasada 1 kWh elektrik için oluşacak ortalama fiyatı ise yaklaşık 17 kuruş olarak öngördü.

2.3 MİLYAR KWH ELEKTRİK SATTIK

Sinan Ak, Zorlu Elektrik’in, 2014 yılsonu itibariyle yaklaşık 2.3 milyar kWh’lık elektrik satışı gerçekleştirdiği bilgisini verdi. Müşterilerine güvenli, sürdürülebilir, ekonomik ve doğru enerji sunma prensibiyle hareket ettiklerini ifade eden Sinan Ak, “Ayrıca müşterilerimizin profillerine uygun şekilde tasarruf edebilecekleri, elektrik faturası maliyetlerini azaltabilecekleri teklifler ve paketler hazırlıyoruz. Örneğin ticarethane ve meskenlere yılda en az bir fatura tasarruf edebilecekleri avantajlardan yararlanma fırsatını, sanayi ve ticarethanelere ise tüketim hacmi ve alışkanlıklarına yönelik düşük maliyetli seçenekler sunuyoruz. Tüketicilerin elektrik kullanım profillerini göz önüne alarak, maliyeti en aza indirecek çözümler sunmaya özen gösteriyoruz” dedi.

MÜŞTERİ SAYISINI ARTACAK, KOBİ’LERE ÖNCELİK VERECEK

Zorlu Elektrik olarak 2015’te de öncelikli hedeflerinin büyümek olduğunu kaydeden Sinan Ak, “Serbest tüketici limitlerinin çok az değişeceği veya hiç değişmeyeceği varsayımı altında bu yıl mevcut müşteri sayımızın iki katı kadar yeni müşteri edinmeyi hedefliyoruz. Müşteri sayı ve hacmindeki büyümeyi özellikle KOBİ tarafında gerçekleştirebilmek bizim için ayrı bir önem taşıyor” diye konuştu.

KURULU GÜÇ HEDEFİ: 2018’DE 1600 MW

Yurt içinde ve yurt dışında toplam 7 hidroelektrik, 6 doğal gaz, 2 jeotermal ve 2 rüzgâr santraliyle 1.061 megavatlık kurulu gücü yönettiklerini kaydeden Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, “Grup olarak, gücümüzün yüzde 38’ini yenilenebilir enerji kaynaklardan alıyoruz. 2018 sonunda kurulu gücümüzü 1.600 megavata çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Genel Müdür Sinan Ak, Zorlu Enerji’nin ayrıca, bundan sonraki elektrik üretim özelleştirmeleri ile termik santral kurma şartlı kömür sahası ihalelerine de katılacağını söyledi.

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler