1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Zonguldak`ta özel kömür üretimi yeniden başlıyor

Zonguldak`ta özel kömür üretimi yeniden başlıyor

Enerji Günlüğü - Kömür üretimini Torba Yasa’nın getirdiği ek maliyetler nedeniyle durduran işletmeciler, yeniden üretime başlayacaklar.Zonguldak Ticaret...

Zonguldak`ta özel kömür üretimi yeniden başlıyor

Enerji Günlüğü - Kömür üretimini Torba Yasa’nın getirdiği ek maliyetler nedeniyle durduran işletmeciler, yeniden üretime başlayacaklar.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir, kömür üretiminin süreceğini açıkladı.

ZTSO Başkanı Demir, "Bir süre önce yürürlüğe giren torba yasanın yer altı işletmelerine getirdiği ek maliyet sebebiyle, havzamızdaki madencilik faaliyetlerinin durma noktasına geldiği malumunuzdur. Bazı firmaların üretimi tamamen durdurmak zorunda kalmasıyla oluşan istihdam kayıpları nedeniyle şehrimizin ekonomik bakımdan zor günler geçirmekte olduğu ortadadır. Yerel ekonomimiz bakımından hayati önemde olan kömür üretiminin devamını sağlayacak düzenlemelerin hayata geçirilmesi için alternatif çözüm önerilerimizi içeren raporumuzu yetkililere takdim ettik." dedi.

Raporla ilgili AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ve Enerji Bakanı Taner Yıldız ile Ankara'da toplantı gerçekleştirdiklerini, bu görüşmeler doğrultusunda yeniden üretime geçilmesi kararı aldıklarını dile getiren Demir, şunları söyledi:

"Yasal düzenleme hazırlığının başlatıldığı ve sürecin bir ay içinde tamamlanacağı bilgisini edindik. Beyanlarını güvence olarak aldığımız milletvekili ve bakanımızın da telkinleri doğrultusunda, işten ayrılan personelimizi acilen işe çağırarak üretim faaliyetlerimizi hızlandırmak kararındayız. Yöremiz açısından son derece sevindirici bulduğumuz bu gelişmeyi kamuoyuyla paylaşırken başta Köksal Toptan ve Taner Yıldız olmak üzere ilgisini esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz."

Önceki ve Sonraki Haberler