1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Zonguldak`a 160 MW`lık DETES-1 Entegre Termik Santrali

Zonguldak`a 160 MW`lık DETES-1 Entegre Termik Santrali

Enerji Günlüğü - Demir Madencilik, Zonguldak'ta 160 MW kapasiteli yerli taşkömürü yakıtlı DETES-1 Entegre Termik Santrali kurmayı planlıyor.Demir Madencilik...

Zonguldak`a 160 MW`lık DETES-1 Entegre Termik Santrali

Enerji Günlüğü - Demir Madencilik, Zonguldak'ta 160 MW kapasiteli yerli taşkömürü yakıtlı DETES-1 Entegre Termik Santrali kurmayı planlıyor.

Demir Madencilik Petrol Ürünleri Enerji İnşaat Liman Gemi-Yat Yapım Turizm Nakliyat San. ve Tic. A.Ş. tarafından Zonguldak İli, Kilimli İlçesi, Çatalağzı Beldesi sınırları dahilinde, pulverize yakma sistemli (konvansiyonel) termik santral kurularak işletilmesi planlanıyor.

450 milyon TL yatırımın öngörüldüğü sanralin yılda 7500 saat çalışması ve yılda 525.000 ton kömür yakması öngörülüyor. Santralde yılda toplam 1.200.000.000 kWh elektrik enerjisi üretilecek ve santralin lisans süresi 49 yıl olacak.

16 ARALIK'TA HALKIN KATILIM TOPLANTISI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, proje ile ilgili halkıbilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 16/12/2015 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenleneceğini açıkladı.

ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya ZONGULDAK Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler.

Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve ZONGULDAK Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler