1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Zheng: Solar sektöründe inovasyon düşüyor

Zheng: Solar sektöründe inovasyon düşüyor

Enerji Günlüğü - Amerika Kaliforniya Üniversitesi’nden Andy Cheng Zheng, güneş enerjisi sektöründe inovasyon çalışmalarının dünya genelinde azaldığını...

Zheng: Solar sektöründe inovasyon düşüyor

Enerji Günlüğü - Amerika Kaliforniya Üniversitesi’nden Andy Cheng Zheng, güneş enerjisi sektöründe inovasyon çalışmalarının dünya genelinde azaldığını söyledi.

İzmir Swissotel Büyük Efes'de başlayan ve üç gün sürecek olanSOLARTR 2014 Konferansı ve Sergisi açılışında konuşan Amerika Kaliforniya Üniversitesi’nden Andy Cheng Zheng, Daniel M. Kammen ile birlikte hazırladığı “Yenilik Odaklı Yol Haritası ile Sürdürülebilir Küresel Fotovoltaik Sanayi” konulu bildirinin sunumunu gerçekleştirdi. Zheng, güneş enerjisi sektöründe inovasyonun global olarak düştüğüne dikkat çekerek, üreticilerin rekabetinin inovasyondan kaynaklanmasını istediklerini söyledi.

Zheng, modül fiyatların düştüğünü belirterek, fotovoltaik sanayinin büyüdüğünü ve sanayicilerin bundan fayda sağladığını ifade etti.

Güneş enerjisinin global enerji içindeki konumuna da değinen Zheng, ABD ve Japonya’nın inovasyonda, Almanya’nın PV kurulumunda ve Çin’in de üretimde lider olduğunu ifade etti. Bu ülkelerin ulusal liderlik yerine işbirliği içersinde hareket etmelerinin bir çok avantaj sağlayacağını belirten Zheng, Çin örneğini verdi. Çin’in diğer ülkelerin şirketlerine de ülkesinde üretim yapma imkanı vermesinin kendisine yarar sağlayacağını belirtti.

İnovasyonda uluslararası işbirliğinin hava kirliliği, iklim değişikliği, enerji güvenliği alanlarında son derece önemli yararları olacağına dikkat çekti.

Sabiha KÖTEK - İZMİR

Önceki ve Sonraki Haberler