1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Zeliha RES kapasite arttırıyor

Zeliha RES kapasite arttırıyor

Enerji Günlüğü - Derne Temiz Enerji, Kırklareli'nde yapılmakta olan Zeliha RES'in kapasitesini 24 MW'dan 32 MW'a çıkarmayı planlıyor.Derne Temiz Enerji...

Zeliha RES kapasite arttırıyor

Enerji Günlüğü - Derne Temiz Enerji, Kırklareli'nde yapılmakta olan Zeliha RES'in kapasitesini 24 MW'dan 32 MW'a çıkarmayı planlıyor.

Derne Temiz Enerji Üretim A.Ş. tarafından Kırklareli İli, Merkez İlçesi, Üsküp Mevkii sınırlarında, rüzgârdan elektrik enerjisi üretmek amacıyla inşaatına başlanmış olan Zeliha Rüzgar Enerji Santrali'nin kapasitesi arttırılacak.

193.804.800 TL bedelli kapasite artış projesi kapsamında, her birinin kapasitesi 3,2 MW’lık 10 türbin kullanılacak. Kırklareli İli, Merkez İlçesi, Üsküp Mevkii’nde yapılacak olup üretilen elektrik enerjisi 154 kV Zeliha RES - Pınarhisar TM Enerji İletim Hattı ile Pınarhisar’da mevcut bulunan trafo merkezine aktarılacak.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Kırklareli Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler