1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yunanistan Türk Akım`na 2 milyar dolar yatıracak

Yunanistan Türk Akım`na 2 milyar dolar yatıracak

Enerji Günlüğü - Yunanistan, Türk Akım projesinin kendi ülke sınırlarında kalan bölümü için 2 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor.Yunanistan...

Yunanistan Türk Akım`na 2 milyar dolar yatıracak

Enerji Günlüğü - Yunanistan, Türk Akım projesinin kendi ülke sınırlarında kalan bölümü için 2 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor.

Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanı Panagiotis Lafazanis dün yaptığı açıklamada, Rus doğal gazını Türkiye ve Yunanistan üzerinden Avrupa'ya taşıyacak 'Türk Akım' doğal gaz boru hattının Yunanistan bölümünün maliyetinin 2 milyar dolar olacağını bildirdi.

Lafazanis yaptığı açıklamada, bu ay Rusya'da yapılacak olan St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forum'a kadar projeye politik destek sağlayacak belgeleri imzalamayı planladıklarını ve bu konuda bir ön anlaşmanın Forum tarihi olan bu ayın 18-20'sine kadar hazır olacağını söyledi.

Türk Akım boru hattının Yunanistan bölümünün inşaası ve gelecekteki kullanımının Yunan şirketlerine büyük fayda sağlayacağını belirten Lafazanis, yapılacak altyapı yatırımının maliyetinin 2 milyar dolar civarında olacağını ve bunun finansmanı konusunun hali hazırda çözüldüğünü söyledi.

Lafazanis'in verdiği bilgiye göre boru hattı projesi Yunanistan'da 20 bin civarında yeni istihdam yaratacak.

Önceki ve Sonraki Haberler