1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yunanistan, Cezayir`den LNG alımını arttıracak

Yunanistan, Cezayir`den LNG alımını arttıracak

Enerji Günlüğü - Yunanistan, Rusya'nın Ukrayna krizi nedeniyle doğalgaz akışını azaltmasına önlem olarak Cezayir'den ek LNG sağlamak amacıyla görüşmeler...

Yunanistan, Cezayir`den LNG alımını arttıracak

Enerji Günlüğü - Yunanistan, Rusya'nın Ukrayna krizi nedeniyle doğalgaz akışını azaltmasına önlem olarak Cezayir'den ek LNG sağlamak amacıyla görüşmeler yapıyor.

Yunanistan doğalgaz ihtiyacının en fazla olduğu kış aylarında Ukrayna krizi nedeniyle doğalgaz sıkıntısı çekmemek ve komşu ülkelere yardımcı olmak için Cezayir’den aldığı LNG miktarını arttırmak için görüşmeler yürütüyor.

Devlete bağlı DEPA SA Bşakanı George Spanoudis verdiği bir mülakatta, şirketin Aralık ve Ocak ayı için ekstra LNG sağlamak için 150-200 milyon dolar ödemek zorunda kalabileceğini söyledi.

Rusya, Ukrayna ve Avrupa Birliği 21 Ekim tarihinde fiyat ve borç karmaşasına çözüm getirmek için bir araya gelecek. Burada herhangi bir anlaşma sağlanamaması durumunda doğalgazının üçte ikisini Ukrayna üzerinden sağlayan Yunanistan, 2009 yılındakine benzer bir doğalgaz sıkıntısı yaşamak istemiyor.

DEPA Cezayirli Sonatrach Group ile ülkenin tek doğalgaz depo tesisi olan Revithoussa LNG terminaline 500 bin ton metreküp LNG tedariği anlaşmasına sahip.

Önceki ve Sonraki Haberler