1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yunanistan AB’den doğalgaz yedek planı istedi

Yunanistan AB’den doğalgaz yedek planı istedi

Enerji Günlüğü - Yunanistan, AB Komisyonu'ndan Ukrayna'dan gaz akışının kesilmesi olasılığına karşı yedek plan istedi.Yunanistan Enerji Bakanı Yannis...

Yunanistan AB’den doğalgaz yedek planı istedi

Enerji Günlüğü - Yunanistan, AB Komisyonu'ndan Ukrayna'dan gaz akışının kesilmesi olasılığına karşı yedek plan istedi.

Yunanistan Enerji Bakanı Yannis Maniatis, AB Komisyonu'nun eneriden sorumlu üyesi Guenther Oettinger'e bir mektup göndererek AB'nin Ukrayna'dan doğal gaz akışının kesilmesi durumunda enerji güvenliğinin sağlanması için bir dayanışma mekanizması kurmasını istedi.

Yunan Bakan, LNG fazlasının başka ülkelere satılmak yerine doğalgaz açığı yaşayan AB ülkelerine gönderilmesini sağlayacak, AB çapında bir acil durum mekanizması oluşturulmasını önerdi.

Manitas, önümüzdeki kış ciddi bir doğalgaz sıkıntısının yaşanabileceği uyarısını yaparak, Yunanistan ve diğer Balkan ülkelerinin bu durumdan diğer AB piyasalarından daha fazla etkilenebileceğini ifade etti.

Maniatis mektubunda, Avrupa’nın herhangi bir LNG kesintisi durumunda LNG tedariğinin güvenliğini sağlayacak ortak bir dayanışma mekanizması oluşturulmasını istedi.

Bakan Asya’ya daha fazla LNG gönderilebileceğini ve bunun da risk oluşturduğunu sözlerine ekledi.

Yunanistan, doğal gaz ihtiyacının yüzde 60'ını Rusya'dan Ukrayna boru hattı üzerinde karşılıyor. Yunanistan aynı zamanda Türkiye üzerinden Azerbaycan’dan da doğalgaz ithal ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler