1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Yukarı Kaleköy HES kapasite artırıyor

Yukarı Kaleköy HES kapasite artırıyor

Enerji Günlüğü - Kalehan Enerji Bingöl’de bulunan 606 MW kurulu güce sahip Yukarı Kaleköy Barajı ve HES’in kapasitesini arttırıyor.Çevresel Etki...

Yukarı Kaleköy HES kapasite artırıyor

Enerji Günlüğü - Kalehan Enerji Bingöl’de bulunan 606 MW kurulu güce sahip Yukarı Kaleköy Barajı ve HES’in kapasitesini arttırıyor.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Kalehan Enerji'nin Yukarı Kaleköy Barajı ve HES kapasite artırımı projesi ile ilgili ÇED olumlu kararı verildiği belirtildi.

Açıklamada, Bingöl ili Solhan ilçesi Kaleköy mevkiindeki Kalehan Enerji Üretim Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Yukarı Kaleköy Barajı ve HES Kapasite Arttırımı, Kırma-eleme Tesisleri ve Beton Santralleri projesi ile ilgili olarak Bakanlığa sunulan ÇED Raporu ilgili olarak, “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” Kararı verildiği belirtildi.

Özaltın İnşaat'ın % 50 hissesine sahip olduğu Kalehan Enerji Üretim ve İnşaat A.Ş. tarafından inşa edilen Yukarı Kaleköy Barajı ve HES Türkiye'de özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük baraj projesi unvanına sahip.

2012 yılının son çeyreğinde yapımına başlanan barajın 2016 yılında tamamlanması planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler