1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yılmaz: Yargı doğalgazda katkı sağlamıyor

Yılmaz: Yargı doğalgazda katkı sağlamıyor

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, yargının doğalgazın Türkiye'ye yayılmasına katkı sağlamadığını söyledi.Enerji Piyasası Düzenleme...

Yılmaz: Yargı doğalgazda katkı sağlamıyor

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, yargının doğalgazın Türkiye'ye yayılmasına katkı sağlamadığını söyledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Cemile Sultan Korusu Tesisleri'nde İstanbul Ticaret Odası (İTO) üyelerine yaptığı enerji sunumunda, doğalgazın bütün Türkiye'ye yayılmasını istediklerini ancak yargı kararlarının önlerine set koyduğunu ifade etti.

Yılmaz, bugün siyasilerden en çok talep edilen şeylerden birinin doğalgaz olduğunu belirterek, "Köylerimiz bile bu konforu gördükleri için bundan faydalanmak istiyorlar" dedi. Dağıtım şirketlerinin bu konuda ciddi katkılar sağladığına dikkat çeken Yılmaz, tek katkı sağlamayan kurumun yargı olduğunu söyledi.

Türkiye'de özel sektörün ve düzenleyici kurumların geliştiğini, ancak yargının buna paralel olarak gelişmediğini, farklı bir paralelde geliştiğini belirten Yılmaz, "İki hakimle sen buraya doğalgaz götüremezsin diyor, inanın sebebini anlamakta zorlanıyoruz" dedi.

Ayrıca 13 yıllık sürede doğalgazın sektörel dağılımında köklü değişiklikler yaşadıklarını ifade eden Yılmaz, elektrik üretiminde kullanılan doğalgazın payının yüzde 48'e indiğini, sanayi ve meskenin payının da yüzde 50'ye yükseldiğini ifade etti.

MOTORİN FİYATLARI AVRUPA İLE AYNI

Son dönemde üst üste iki gün akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle medyada yer alan EPDK akaryakıt fiyatlarını yükseltti yönlü haberlere de değinen Yılmaz, bunun özellikle kurumu yıpratmak için yapıldığını ileri sürdü.

Yılmaz, " Motorin fiyatları Avrupa ile hemen hemen aynı düzeyde. Bizde vergiler yüksek… Yüksek mi? Doğru yüksek ama bugün Fransa'da da yüksek, İngiltere'de de yüksek. Ben verginin yüksek olmasını savunmuyorum ama biz akaryakıt olarak dışa bağımlı bir ülkeyiz. Bunu dikkate alalım. Bir takım vergilerin olması da lazım. Biz vergi oranları ile bütün Avrupa oranlarını her gün internet sitemizde yayınlıyoruz. Bu yönüyle de şeffaf bir kurumuz. Bu tip kasıtlı haberler bizim kurumumuzu yıpratmak için yapılıyor. Bu tip haberler için gerektiğinde hesabını da soracağız." ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler