1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yılmaz: Düzenleyiciler sadece arz güvenliğine odaklanmamalı

Yılmaz: Düzenleyiciler sadece arz güvenliğine odaklanmamalı

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, enerji düzenleyicilerinin yalnızca arz güvenliğine ilişkin unsurlara odaklanmaması gerektiğini söyledi.6.Dünya...

Yılmaz: Düzenleyiciler sadece arz güvenliğine odaklanmamalı

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, enerji düzenleyicilerinin yalnızca arz güvenliğine ilişkin unsurlara odaklanmaması gerektiğini söyledi.

6.Dünya Enerji Düzenleme Forumu kapanış konuşmasını yapan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, düzenleyicilerinyalnızca arz güvenliğine ilişkin unsurlara odaklanmamaları, Bakanlıklara, yatırımcılara ve tüm ilgili taraflara ait rollerin de farkında olmaları gerektiğini söyledi.

Arz güvenliğinin enerji dünyasında zorlu bir sorun olmaya devam ettiğine dikkat çeken Yılmaz, "Düzenleyicilerin gerekli yatırım koşullarını sağlayacak düzgün işleyen bir piyasa yapısının kurulmasında ve sürdürülmesindeki rolü son derece önemli.Ancak, bölgesel ve uluslararası etmenler soruna siyasi bir boyut getiriyor ve durumu daha da karmaşık bir hale taşıyor." dedi.

Yılmaz, Yenilebilir enerji teknolojileri, dağıtık üretim ve akıllı şebekelerdeki hızlı gelişmeler, fırsatlar sunduğu kadar aşılması gereken bazı sorunları da beraberinde getirdiğini kaydederek, "Düzenleyici kurumlar, bu tür sorunların aşılmasında kendi kapasitelerini her geçen gün artırıyor… Ve yeni düzenleme yaklaşımları geliştiriyor. Akıllı şebeke teknolojileri, iletim ve dağıtım sistemlerinin güvenilirliği ve yenilenebilir enerji kaynaklarının şebeke entegrasyonunun sağlanmasında önemli fırsatlar sunuyor. Şüphesiz akıllı düzenlemeler, önümüzdeki sürecin en önemli dinamiklerinden birisi olacak." dedi.

GÜVENİLİR OTORİTE OLMA HEDEFLENMELİ

Geleceğin enerji piyasalarına yön verirken barıştan, adaletten ve refahın artırılmasına yönelik işbirliğinden asla vazgeçemeyeceklerini vurgulayan Yılmaz, düzenleyici kurumların, maliyetlerin ilgili taraflar arasında hakkaniyetle paylaştırılmasını sağlayacak en güvenilir otorite olmayı hedeflemesi gerektiğini söyledi.

KÖPRÜ KURMA HEDEFİMİZE ULAŞTIK

Forum'un düzenleme ile ilişkili zorlukların küresel bakış açısı ile sorgulanmasını sağladığını ve hedefine ulaştığını belirten Yılmaz, "Yola çıkarken hedefimiz politika önceliklerinin yanı sıra farklı piyasalar, endişeler ve düzenleme seviyeleri arasında bir köprü kurmaktı. Ve biz bu köprüyü sizlerle elele inşa ettiğimizi düşünüyoruz." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler